Tern 06.08.2020 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Razem ze ścianami zaczęła powstawać podłoga strychu: A mury rosły...: Widok od wejścia na sypialnie: Nasza łazienka Wejście z garażu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 06.08.2020 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 ...rosły, rosły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 06.08.2020 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2020 Na wizualizacjach rzuciło nam się w oczy, że pierwsze, co będzie widział gość, to ściana z TV i kominkiem. Znaczy... jak już przestanie patrzeć w ogród Już widać, że dokładnie tak to będzie wyglądać: Po kilku krokach w tym oczywistym kierunku pojawia się kuchnia: Z kuchni widać to tak: Widok z salonu: ...i z kuchni: Efekt ustawienia domu względem stron świata jest dokładnie taki, jak przewidywałem. W poprzednim poście był korytarz, tu mamy salon o 13. Dom się nie przegrzewa mimo tymczasowych, a więc nieszczelnych drzwi. Poprawi się izolacja, wejdzie wentylacja i będzie luksus (planujemy instalację pod klimę, ale zrobimy tylko, jeśli będzie konieczna). Do tego już się cieszę na ten potop światła jesienią i zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 07.08.2020 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Fajnie, ze odświeżyliście wątek bo przez wasza przerwę musiałem przebrnąć raz jeszcze przez dziennik by sobie przypomnieć o co tutaj come on. Widzę, ze macie płyty Thermono nakrokwiowo, można wiedzieć dlaczego nie użyliście systemu izodom na ocieplenie dachu? Pytam bo nie wykluczone ze tez wkrótce będę w klocki się bawił Thermano to akurat poszło tylko na łącznik z płaskim dachem. Nakrokwiowo mamy GÓR-Stalu, bo był tańszy Czemu nie Izodom? Dokładnie już nie pamiętam. Albo konstrukcja była taka, że lepiej było zrobić to osobno, albo Izodom w ogóle nam nie zaproponował tematu albo jeszcze coś... Wczoraj opijaliśmy z mężem zakończenie murowania ścianek działowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.08.2020 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tern 18.08.2020 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Dziś wszedł elektryk. Znienacka (miał być pojutrze), więc wszystko w biegu. Więc zdjęcia najwcześniej jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19TOMEK65 29.09.2020 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Budujecie dom na prąd i mam pytanieKabel energetyczny do domu jaki posiada przekrój ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.09.2020 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2020 Zdjęcia miały być jutro, czyli 19 sierpnia Zaraz będzie 1,5 miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 01.10.2020 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2020 Budujecie dom na prąd i mam pytanie Kabel energetyczny do domu jaki posiada przekrój ? Nie mam bladego pojęcia. To brocha elektryków... Wrzucam kilka zdjęć ściany w salonie, tam będzie stół jadalniany. Tak wygląda teraz - już otynkowana Na ściany Izodomu pójdą płyty GK, więc już po pracach mokrych. W tym momencie jesteśmy w trakcie tynkowania działówek, elektryk już swoje na nich zrobił. Następnie styro na podłogę, ogrzewanie elektryczne i wylewka. Gdzieś w międzyczasie pewnie ostateczne ocieplenie elewacji i siatka+klej, żeby zabezpieczyć na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 07.07.2022 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 Puk, puk? Pewno już mieszkacie? Żal, że dziennik umarł... Tyle planowania i ciekawych konsultacji na etapie projektu mieliście. Może jakaś aktualizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 07.07.2022 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 Puk, puk? Pewno już mieszkacie? Żal, że dziennik umarł... Tyle planowania i ciekawych konsultacji na etapie projektu mieliście. Może jakaś aktualizacja? Fun fact: jeszcze nie mieszkamy xD Są płytki, pomalowane ściany, reku, opłytkowana wanna itp. Czekamy na montaż zamówionej podłogi i fornirów w łazience, drzwi czekają na zamówienie, brakuje reszty białego montażu w łazienkach. Może w końcu w tym roku się wprowadzimy xD Któregoś pięknego dnia wrzucimy fotki. Na razie jesteśmy na kempingu, trochę odpocząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 07.07.2022 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 Fun fact: jeszcze nie mieszkamy xD Są płytki, pomalowane ściany, reku, opłytkowana wanna itp. Czekamy na montaż zamówionej podłogi i fornirów w łazience, drzwi czekają na zamówienie, brakuje reszty białego montażu w łazienkach. Może w końcu w tym roku się wprowadzimy xD Któregoś pięknego dnia wrzucimy fotki. Na razie jesteśmy na kempingu, trochę odpocząć Obsuwa widzę podobna jak u mnie Przy czym u mnie już płytki są, kuchnia prawie gotowa, drzwi zamówione powinny być za tydzień. I też mam założenie się przeprowadzić w tym roku. Głównie to córa ciśnie, już nawet meble ma zleżakowane w garażu i lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrufka_bum 07.07.2022 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 Obsuwa widzę podobna jak u mnie Przy czym u mnie już płytki są, kuchnia prawie gotowa, drzwi zamówione powinny być za tydzień. I też mam założenie się przeprowadzić w tym roku. Głównie to córa ciśnie, już nawet meble ma zleżakowane w garażu i lampy. Mam wrażenie, że nie da się wybudować domu bez obsuwy. My co prawda mieszkamy od 2 lat i 3 miesięcy, ale mamy baaardzo wiele rzeczy niedokończonych, niezrobionych i w sumie przy obecnych cenach i inflacji jakoś nie widzę rychłego zakończenia prac. Mój dziennik na forum za parę lat będzie najdłużej prowadzonym dziennikiem na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 07.07.2022 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 Mam wrażenie, że nie da się wybudować domu bez obsuwy. My co prawda mieszkamy od 2 lat i 3 miesięcy, ale mamy baaardzo wiele rzeczy niedokończonych, niezrobionych i w sumie przy obecnych cenach i inflacji jakoś nie widzę rychłego zakończenia prac. Mój dziennik na forum za parę lat będzie najdłużej prowadzonym dziennikiem na tym forum W zeszłym roku montowałem PV i znajomego (z internetu) w Ełku. Gość zaczął w czerwcu 2021, i już mieszka -- ale uciekał z najmu. Kwestia więc motywacji. Mnie motywacji zdecydowanie brakuje (zwłaszcza po tym jak w zeszłym roku zamontowałem w starym domu pompę ciepła i już nie musiałem latać babrać się z węglem), bo mam gdzie mieszkać, moja żona nigdy się nie chciała przeprowadzić do nowego domu i nadal nic się nie zmieniło. Jeśli chodzi o koszty, to głównie przez swoją głupotę za drzwi wew. teraz płacę 3000 więcej niż było to w grudniu 2021, a to tylko dlatego że zwyczajnie zapomniałem puścić zamówienie, wykonawca się już nie przypomniał że się nie odezwałem po wycenie końcowej... No, takie życie. Ja ogólnie zakładałem budowę na najdalej 4 lata, więc już rok się przeciągnęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts