d24 16.12.2017 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Pytam z punktu widzenia trwałości i funkcjonalności w korelacji ze współczynnikiem cena jakość? Gdy zacząłem czytać w sieci artykuły co wybrać, byłem przekonany nad marką Grundfos. Po jakiejś chwili zauważyłem że urządzenia Wilo są nieco bardziej zaawansowane technologicznie. Zastanawiam się tylko czy to dobra cecha czy też wręcz przeciwnie -element który może przysporzyć kłopotów. Aktualnie mam prostą pompę WITA TYP U 55-25 180 która zaczęła "szwankować". Zamiast naprawiać postanowiłem zakupić bardziej nowoczesny produkt. Ogrzewam dom ok. 190m2 (4 pokoje, duży salon, 2 łazienki, kuchnia) jeden parter, grzejniki bez termostatów (może zamontuję w przyszłości). Wstępnie zainteresował mnie produkt Grundfos Alpha2, później Wilo Yonos Pico, a w momencie gdy piszę ten temat wybór pada na Wilo Stratos Pico 25/60. Szczerze powiedziawszy nie bardzo potrafię określić powód wyboru. Wydaje mi się, że Wilo jest najbardziej zautomatyzowane, jest też opcja łatwego odpowietrzania co mnie jako laika przekonuje. Nieco wyższa cena Stratos vs. Yonos uświadcza mnie w przekonaniu, że to lepszy produkt, ale... No właśnie... Czy ktoś z Was pomoże w słusznym wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts