Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przyciemnianie zarówk led ?

Recommended Posts

Witam.

W kuchni na suficie posiadam cztery oprawy z żarówkami ledowymi zasilane bez transformatora .I tu zaczyna się problem bo już mi ręce opadają bo nie wiem co robić.

Zakupiłem ten komplet z żarówkami 2W , wszystko świeciło bez problemu ale że było troszkę ciemno , zakupiłem 6 W ale po ich wymianie zaczęły te 6W mrugać jak na dyskotece , więc wróciłem je do sklepu bo myślałem ze są uszkodzone,i zakupiłem 7W innej firmy aby uniknąć tego samego problemu,Założyłem te 7W i tu kolejny problem bo te nie mrugają ale znów przygaszają , czyli załączę po chwili same przygasza się i i tak w koło raz przygaszą się raz świecą normalnie ,Co to może być .

Instalacja nowa bo dom nowy,wyłącznik bez podświetlania .

• 2 weeks później...
Witam.

Zakupiłem ten komplet z żarówkami 2W , wszystko świeciło bez problemu ale że było troszkę ciemno , zakupiłem 6 W ale po ich wymianie zaczęły te 6W mrugać jak na dyskotece , więc wróciłem je do sklepu bo myślałem ze są uszkodzone,i zakupiłem 7W innej firmy aby uniknąć tego samego problemu,Założyłem te 7W i tu kolejny problem bo te nie mrugają ale znów przygaszają , czyli załączę po chwili same przygasza się i i tak w koło raz przygaszą się raz świecą normalnie ,Co to może być .

Instalacja nowa bo dom nowy,wyłącznik bez podświetlania .

Spotkałem się z takim zjawiskiem na zasilaniu led - był to marnej jakości i do tego starszawy wyłącznik. Po wymianie jest OK