tomek6401 17.12.2017 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Witam.W kuchni na suficie posiadam cztery oprawy z żarówkami ledowymi zasilane bez transformatora .I tu zaczyna się problem bo już mi ręce opadają bo nie wiem co robić.Zakupiłem ten komplet z żarówkami 2W , wszystko świeciło bez problemu ale że było troszkę ciemno , zakupiłem 6 W ale po ich wymianie zaczęły te 6W mrugać jak na dyskotece , więc wróciłem je do sklepu bo myślałem ze są uszkodzone,i zakupiłem 7W innej firmy aby uniknąć tego samego problemu,Założyłem te 7W i tu kolejny problem bo te nie mrugają ale znów przygaszają , czyli załączę po chwili same przygasza się i i tak w koło raz przygaszą się raz świecą normalnie ,Co to może być .Instalacja nowa bo dom nowy,wyłącznik bez podświetlania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 17.12.2017 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Fakty -- instalacja nowa, sprawna- żarówki na 230 V- podświetlenia brak- sterowanie fazą, nie neutralnym (?)Czary. Istne czary.A wystarczyło poprosić w sklepie, by je podłączyli pod napięcie w celu sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jozefg 27.12.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 Witam. Zakupiłem ten komplet z żarówkami 2W , wszystko świeciło bez problemu ale że było troszkę ciemno , zakupiłem 6 W ale po ich wymianie zaczęły te 6W mrugać jak na dyskotece , więc wróciłem je do sklepu bo myślałem ze są uszkodzone,i zakupiłem 7W innej firmy aby uniknąć tego samego problemu,Założyłem te 7W i tu kolejny problem bo te nie mrugają ale znów przygaszają , czyli załączę po chwili same przygasza się i i tak w koło raz przygaszą się raz świecą normalnie ,Co to może być . Instalacja nowa bo dom nowy,wyłącznik bez podświetlania . Spotkałem się z takim zjawiskiem na zasilaniu led - był to marnej jakości i do tego starszawy wyłącznik. Po wymianie jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 28.12.2017 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Kolego, te "starszawe" wyłączniki to już niejeden chiński wytrzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts