Gość grend 17.12.2017 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 ...które z tych drzew ma najmniej zywicy i najmniej wpływa destrukcyjnie na komin ? Mam mozliwośc palic modrzewiem i stąd moje pytanie. omijam liściaste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.12.2017 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 ...które z tych drzew ma najmniej zywicy i najmniej wpływa destrukcyjnie na komin ? Mam mozliwośc palic modrzewiem i stąd moje pytanie. omijam liściasteDobre urządzenia nie boją się żywicy...Kominy do których je podłączono, nie wymagają czyszczenia...tylko przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.12.2017 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 ...które z tych drzew ma najmniej zywicy i najmniej wpływa destrukcyjnie na komin ? Mam mozliwośc palic modrzewiem i stąd moje pytanie. omijam liściaste Tym rodzajem to tylko w nowych urządzeniach. EKO -grupa "5" .Dobre urządzenie może mieć i 10 lat ale niewskazane jest nimi palić w/w .Moja subiektywna ocena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 19.12.2017 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Jak masz kominek górnego systemu zadymiania się znaczy górnego kopcenia to sobie odpóść smoły,sadzy i kopcenia iglastym drewnem.Do sosny i iglastych to tylko dobry dolniak HG lub piec rakietowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts