Slawko123 18.12.2017 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Znasz jakiś SZCZELNY (nie wentylowany) strych? znam u sąsiada. Po zamknięciu tej "dziury" sytuacja może się zmienić.ale ja miałem na myśli prawdziwą dziurę, tak jak np. u mnie, gdzie cały dach składa się tylko z membrany i dachówek, bez ocieplenia, bez GK, bez folii paroizolacyjnej. Autorka napisała, ze wszystko ocieplone, czyli ten dach jest szczelny. Czy jest tam jakis kanał wentylacyjny? nie wiem, Autorka nic nie pisze na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.12.2017 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Może nawet nie wiedzieć, chyba, ze jest kierbudem u siebie.Strychy się wentyluje, aby dachu szlag nie trafił w kilka lat.To nie jest konserwa zamknięta hermetycznie! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzanita 18.12.2017 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 (edytowane) Panowie, wybaczcie, nie napisałam o ociepleniu nad piętrem , sorry - ocieplony jest dach nad klatką, strop na piętrem oraz ściany klatki schodowej od strony strychu. Dach w cześć strychowej nieocieplony ( deski, papa, dachówa i kratki w okapie). Czyli żeby odciąć się od strychu brakuje szczelnych drzwi na strych, zamiast których, jak dobrze rozumiem, mamy w tym momencie kanał wentylacyjny o wymiarze 2mx1m Edytowane 18 Grudnia 2017 przez suzanita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 18.12.2017 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 No i troche wiecej wiadomo. Zatkaj to wejście na strych. Czymkolwiek, styropianem, starą grubą zasłonką, deskami, płytami itp. Dziury zaklej pianką. @Adam M. to jego sprawa, kierbudem nie jest, a ja nie wtrącam się. Raz powiedziałem i wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.12.2017 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Pozory... Tu się po tysiąc razy to samo opisuje. Co sezon... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suzanita 18.12.2017 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Ok, dziękuję. Zaczniemy od szczelnego zamknięcia strychu w takiej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts