Delasu 18.12.2017 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 (edytowane) Witam, jak w temacie przy przesuwaniu szafy porysowałem parkiet ( nowy, ma około miesiąca) da sie to jakoś naprawić ? pozdrawiam Będzie sie to dało usunąć wodą i żelazkiem ?? Edytowane 18 Grudnia 2017 przez Delasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 18.12.2017 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Nie da się bez szlifowania miejscowego , zagłębione jest drewno a nie lakier . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlukasiewicz 18.12.2017 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Możesz spróbować takimi wypełniaczami do paneli i parkietów. Ale te rysy są dość szerokie więc może być ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.12.2017 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Witam, jak w temacie przy przesuwaniu szafy porysowałem parkiet ( nowy, ma około miesiąca) da sie to jakoś naprawić ? Szlifierka taśmowa, i lakierowanie - czas operacji nie więcej niż 24h(w zależności od zastosowanego lakieru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 18.12.2017 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 a tak swoja drogą to mój parkiet w mieszkaniu, układany przed druga wojna światowa ma mniejsze szczeliny niż ten parkiet ( nowy, ma około miesiąca) a w temacie to tylko szlifowanie, jakiś miękki ten parkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 18.12.2017 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Klepki wyglądają jak nowe i jeśli mają trochę wilgoci w sobie, to możesz spróbować zastosować myjkę parową zamiast żelazka. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 19.12.2017 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 (edytowane) a tak swoja drogą to mój parkiet w mieszkaniu, układany przed druga wojna światowa ma mniejsze szczeliny niż ten a w temacie to tylko szlifowanie, jakiś miękki ten parkiet. A gatunki drewna te same?? u pana i na zdjęciu ?? Ps widywałem parkiety 100- 150 letnie bez szpary na włos bo zwyczajnie w kamienicach ( starych mieszkaniach ) wilgoć była :) Autor pisząc nowy parkieat ma na myśli że świeżo odnowiony po cyklinowaniu a nei ze nowy bo układany miesiac temu .i szpary są poszpachlowane .a to co wygląda jak szpara to brud między klepkami albo stara szpachla Drewno jak drewno a nie żelazo więc każdy cięzki przedmiot przesuwany kantem zostawi zagnioty i bruzdy ( lakier wytrzyma ale drewno się podda) Edytowane 19 Grudnia 2017 przez monkey222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 19.12.2017 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Dla mnie parkiet nowy to nowy a nie odświeżany czyli tylko cyklinowany. Ale mniejsza z tym. Rysy są dość głębokie, przynajmniej na zdjęciu tak widać. Można spróbować parą ale jak dla mnie bez szlifierki się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts