Mike_Ogrodnik 18.12.2017 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Witam, jestem w trakcie remontu domu jednorodzinnego, bardzo mi zależy na ogrzewaniu podłogowym. Mianowicie w małym wejściu 1m x 2m nie posiadam żadnego grzejnika. Dodatkowo holl mam bardzo wysoki (5m) jest w nim bardzo duży grzejnik i wreszcie kuchnia, z której architekt postanowił wywalić grzejnik i zrobić tam zlew. Całość (wejście, holl, kuchnia) to jakieś 50m2. Niedługo biorę się za skuwanie płytek i zastanawiam się jak nisko będę musiał (i ile mogę) skuć podłogi żeby osiągnąć ten sam poziom podłóg co do tej pory. Salon jest połączony z hollem i tutaj pojawia się największy problem ponieważ w salonie mam parkiet a w hollu te płytki. Teraz na chłopski rozum skuwając płytki z hollu będę miał -2cm na poziomie. Położenie izolacji, rur, wylewki+ nowe płytki = ? 8-10cm? Nie wiem jak z tego tematu wyjść nie robiąc progu między salonem a hollem. Może spotkaliście się z takim problemem? Jakie jest wyjście? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek z Żar 18.12.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Rozważałeś może ułożenie rurek od podłogówki na ścianie? U mnie świetnie się sprawdziło tam gdzie zabrakło miejsca na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 19.12.2017 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Rozważałeś może ułożenie rurek od podłogówki na ścianie? U mnie świetnie się sprawdziło tam gdzie zabrakło miejsca na podłodze. Ciekawe czy można by tak zrobić zamiast kaloryfera drabinkowego w łazienkach do suszenia reczników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek z Żar 19.12.2017 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Jasne, tylko to sporo roboty, żeby tak co chwilę tynkować od nowa ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 19.12.2017 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Jasne, tylko to sporo roboty, żeby tak co chwilę tynkować od nowa ścianę Będą płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts