Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna tańsze czy droższe, dwu czy trzyszybowe?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie ma się co oszukiwać, ale ten prawidłowy montaż w przypadku wymian stanowi pewnie mniej niż 1% wykonywanych wymian.

To prawda!

Pomijając brak wiedzy i chęci to jednak proces się istotnie wydłuża

Też prawda! Zawsze z "podziwem" patrzę na wpisy użytkowników forum, którzy chwalą sobie ekipę, bo w jeden dzień wymieniła im 10 okien w mieszkaniu. Reklamację mogę pisać w ciemno:-). Z nie mniejszym "podziwem" patrzę na sprzedawców, którzy wymianę okien kalkulują poniżej kosztów montażu we wznoszonym budynku. Jednym i drugim kasa uderza do głowy odbierając zdrowy rozsądek, ale cóż można na to poradzić. Nic. Od 16 lat istnienia forum jak wiało od okien tak wieje i prędko nie przestanie:-).

Andrzej,

Nie odwracaj kota ogonem tylko powiedz, co masz do tego akrylu od zewnątrz ;)

Ps. Nie uważam by to kasa uderzała do głowy. Stawiam na przekonanie, że nie warto jest inwestować w folie przy wymianie. A raczej brak przekonania, że warto.

Jakby to była chęć zysku, to każdy handlarz by namawiał na super montażyk.. ;)

Edytowane przez finlandia
uzupełnienie

Wymieniliśmy ostatnio okna w firmie w której teraz pracuje.

Od wewnątrz SP925

Od zewnątrz miedzy wegarkiem a czołem profilu taśma rozprezna

To żaden problem wykonawczy ale 50% więcej czasu poświęcone na montaz choćby z tego powodu że poprzednie okna o głębokości zabudowy 60mm a nowe 82mm. Trzeba było wykuc więcej glifu. Zabawa ale tak trzeba ale też cena inna niż normalnie.

Jak się chce to można tylko trzeba chcieć i wiedzieć jak

I powiem szczerze nie rozumiem wykonawców że unikają takich prac.

Masz rację Fin że niewiele % wymian wykonanych jest prawidłowo.

Masz też rację że klient ktory nawet chce mieć tak wykonane prace styka się z oporem handlowców tak jakby prawidłowy montaz nie miał zastosowania przy wymianie okien

Nie odwracaj kota ogonem tylko powiedz, co masz do tego akrylu od zewnątrz ;))

No cóż, ja przyjąłem, że "akryl" został użyty w znaczeniu farba akrylowa, co jest bez znaczenia dla jakości montażu i bez sensu. Jeśli to miał być silikon akrylowy, to nie mam nic przeciwko, ale dam głowę, że mało kto potrafiłby go zastosować prawidłowo. No i po co ten silikon, jak mogę od razu pojechać od zewnątrz powłoką, to rozwiązanie prostsze w wykonaniu.