rustin 21.12.2017 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Witam.Działkę mam ogrodzoną . Słupki okrągłe i siaka ogrodzeniowa powlekana. Z tego samego materiału jest też zrobiona część frontu , ok 10m z 20m frontu. Pozostała część ma być pod dwie bramy rozwierne 4m i furtkę.Aby to jakoś wyglądało , trzeba zrobić od nowa cały front, wywalić te 10m co jest ?Ważny jest wygląd ale też koszta.Dostałem wycenę całego frontu na 7 tyś zrobionego z siatki panelowej 5mm , stal cynkowana + malowanie proszkowe w kolorze , pod przęsłami betonowe łączniki. Czy według was to dobra cena ? czy robić coś takiego czy to będzie wyglądało jakby wejście do magazynu ?Nie ukrywam , że nie chcę wydać więcej niż 10 tyś na ten front . Czy w takiej kwocie mogę szukać czegoś ładniejszego i lepszego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 21.12.2017 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 7tyś za 20mb ogrodzenia panelowego to jakis kosmos. Ja mialem dokładnie 21m od tyłu działki, dałem panele 153cm i słupki od Wisniowskiego, drut też 5mm, ocynk malowane proszkowo czyli standard. Koszt materiału niecałe 2tyś z gotową podmurówką. Postawiśmy je z kolegą w dwa popołudnia, dałem mu 200zł za pomoc. Dodatkowy koszt to z 10 workow cementu i pareset kilo piachu. Wody nie liczę. Więc ktoś chce na tobie zarobić jakieś 4500zł w parę godzin.Jak chcesz 20mb ogrodzić czymś innym niż siatka lub panele to 10tys będzie na styk nie licząc bramy. Tzw ogrodzenia nowoczesne np z poziomych zamknietych profili stalowych i słupkach min 80x80 w ocynku i falowane to koszt okolo 500zł za mb (czasem w cenie jest jedna furtka). Taniej tego raczej nikt nie robi. Chyba że chcesz takie poniżej 130cm wysokosci. W okresie zimowym możesz utargować czasem montaż gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 21.12.2017 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 W tych 7 tys są dwie bramy po 4m i furtka,beton do zalania itd . Dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 21.12.2017 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 W takim razie to normalna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 21.12.2017 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Czy masz drogę prywatną czy gminną obok tego frontu działki? Boksowałam się 2 lata o dwie bramy w bardzo długiej frontowej granicy i poległam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 21.12.2017 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 nie wiem do czego zmierzasz ale nie będzie problemu z dwoma bramami, pytam o co innego zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusbet_pl 06.01.2018 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 polecam obłożenie słupów płytami betonowymi - cena powinna wyjść rozsądnie a efekt a pewnością będzie imponujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 06.01.2018 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 polecam obłożenie słupów płytami betonowymi - cena powinna wyjść rozsądnie a efekt a pewnością będzie imponujący Już zamawiam a waszym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts