malwinkakubus 22.12.2017 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Dom jednorodzinny 170 m2 - Strop terivaObecnie użytkujemy tylko dół ale chcemy adaptować poddasze... Strop zrobiony z terivy zalany niezbyt równo... w miejscach gdzie chcemy mieć pokoje około 2-3 cm różnicy w poziomie.... chciałbym wyrównać posadzke pod panele i płytki i tutaj pytanie z czego najlepiej takie coś zrobić... Docelowo posadzka będzie robiona w około 40-50 proc powierzchni strychu- reszta nieużytkowa- posadzka maszynowa - 4-5 cm i zacierana- wylewka samopoziomująca- płyty osb lub mfp - michnosystem zaznaczam że strop nie będzie ocieplany między częścią dolną a górną, nie chce go zbytecznie obciążać i podnosić do góry z powodów skosów jakie są na poddaszu - chodzi tylko o wyrównanie posadzki pod panele no i wiadomo żeby było jak najciszej na dole Edytowane 22 Grudnia 2017 przez malwinka&kubus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 23.12.2017 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Ja mam podobną sytuację teriva przygładzona łopatą górki i doliny wyrównam perlitem później styroian pewnie systemowy do podlogowki bo mam mało miejsca na drzwi i 6cm wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts