Slasjxxl 22.12.2017 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 Witam, Jest to mój pierwszy temat na forum - niestety nie udało mi się znaleźć podobnego na forum. Temat urodził się kilka minut temu....z racji urlopowego okresu świątecznego nigdzie już nie uzyskam szczegółowych informacji. Planuje budowę domu jednorodzinnego na działce na której już stoi dom (brak możliwości przeprowadzenia podziału nieruchomości z racji braku dojazdu. Wszystko generalnie jest już dopięte prócz kwestii przyłącza linii energetycznej. Czy dostawca prądu (Tauron) przyłączy nowy dom do osobnej linii jeżeli na tej samej działce jest już dom "odbiorca"? Czy spotkaliście się z taką sytuacją i jak to można rozwiązać? Pozdrawiam P.S. Szkic w załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 22.12.2017 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Jeśli taka zabudowa jest zgodna z Miejscowym Planem Zagospodarowania Przestrzennego (może jest dostępny on-line"?) lub Warunkami Zabudowy dla tej działki, to pewnie podłączy. Trzeba tylko mu "pomóc" - wystąpić o warunki Edytowane 22 Grudnia 2017 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slasjxxl 22.12.2017 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 Witam Jest Miejscowy Plan Zagospodarowania Przestrzennego dla tej działki. Pytanie czy jest jakaś przeszkoda w przyłączeniu Prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 22.12.2017 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 No to jeśli plan dopuszcza zabudowę 2 budynków mieszkalnych na tej działce (czyt. nie ma w nim ograniczeń do takiej zabudowy działki) to dostawca prądu nie powinien odmówić podłączenia nowego budynku do sieci -zasady określi w warunkach przyłączenia, które wyda po Twoim zapytaniu/wniosku na piśmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slasjxxl 22.12.2017 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 Nie ma takiego punktu o dopuszczeniu lub niedopuszczeniu - brak informacji.Natomiast po konsultacji z wydziałem Architektury otrzymałem informacje, ze bez dojazdu jest to jedyna forma jaką mogę zrealizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 22.12.2017 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 No to nie powinno być przeszkód w dostawie prądu - wystąp o warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts