KK89 26.12.2017 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Witam, obecnie jestem na etapie wykonywania zabudowy GK na poddaszu. Mam problem na połączeniu skosu z sufitem. Płyty połączyłem ze sobą jak na rysunku poniżej. Do usztywnienia konstrukcji połączyłem obie płyty profilem V. Problematyczny obszar zaznaczyłem czerwonym kółkiem - mam tam dosyć dużą lukę - sięgającą nawet 25 mm. Jak to połączyć żeby uzyskać efekt spójnego przejścia? Czy mógłbym w pierwszej kolejności dociągnąć masą szpachlową płytę poziomą do tej pod skosem (zaznaczone na pomiarańczowo), a następnie wtopić taśmę narożnikową z wkładką aluminiową (zaznaczone na czerwono) i na koniec położyć masę finiszową? Jak Wy wykonujecie te połączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 05.01.2018 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Dokładnie. Też jestem zainteresowany odpowiedzią.A czy ten profil V tam to konieczność ?Tak to się wykonuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK89 07.01.2018 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 Ja wstawiłem profil V ponieważ akurat na tym skosie wyszła mi dosyć duża odległość pomiędzy profilem sufitu a profilem skosu przez co połączenie skosów byłoby bardziej narażone na pękanie. Profil V usztywnił to połączenie - jak będzie pracować to razem. Jak to wyjdzie w praktyce - czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts