rafija 21.09.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 POMOCY! Kupiłem za 200 tys działkę budowlaną a mam leśną (bez prawa zabudowy). W nowyn planie zagospodarowania zamieniono mi działkę budowlaną na leśną. Mogę złożyć uwagę do Burmistrza żeby przywrócili mozliwosć zabudowy ( plan nie jest jeszcze zatwerdzony) . Obawiam sie jednak że uwaga moze zostać odrzucona. Co wtedy robić? Czy oprócz uwagi powinienem jeszcze z kimś rozmawiać? jak napisac uwagę żeby radni pozytywnie ją rozpatrzyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 21.09.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Parę lat temu ludzie mieli podobną sytuację na ul. Mrówczej, wiem że udało im się sprawę odkręcić. Niestety nic więcej nie wiem, ale 3mam kciuki, powodzenia.J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 21.09.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Każda gmina ponosi odpowiedzialność za zmianę planu i jej skutki. Jeśli poniosłeś szkodę na skutek zmiany planu możesz żądać odszkodowania(również, gdy nie możesz użytkować jej w sposób dotychczasowy). Gmina może zaproponować Ci zamianę działki o podobnych walorach i zbliżonej wartości, tak abyś mógł realizować dotychczasowy cel. (Ustawa o planowaniu przestrzennym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.09.2004 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Jeżeli jest Was więcej to złóżcie protest zbiorowy. Niech któremuś z Was pomoże jakiś zaprzyjaźniony prawnik. Protesty zbiorowe są częściej uznawane niż indywidualne. I się spieszcie, bo jak uchwalą, a nie zdążycie to mogiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamkos 05.10.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 rafija - może częściej zaglądasz na forum niz do skrzynki mailowej, więc pozwalam sobie napisac tutaj: Zajrzyj do prywatnych wiadomości ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts