pablomoc 26.12.2017 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Witam, Posiadam w domu spiżarnię 0,9 x 1,4 m. Mam zamiar wstawić do niej małą zamrażarkę otwieraną od góry. Wszystko jest wymierzone i zaplanowane. Zastanawia mnie tylko ciepło które wytwarzają zamrażarki i jak to wpłynie na temperaturę w spiżarni. Zastanawiałem się nad zrobieniem kratki wentylacyjnej która dostarczała by chłodniejsze powietrze z zewnątrz. Spiżarnia jest przy ścianie zewnętrznej. Macie jakieś doświadczenie z zamrażarkami w spiżarni i wykonaniem odpowiedniej wentylacji ? Nie mam możliwości umieszczenia zamrażarki w innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 26.12.2017 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Witam, Posiadam w domu spiżarnię 0,9 x 1,4 m. Mam zamiar wstawić do niej małą zamrażarkę otwieraną od góry. Wszystko jest wymierzone i zaplanowane. Zastanawia mnie tylko ciepło które wytwarzają zamrażarki i jak to wpłynie na temperaturę w spiżarni. Zastanawiałem się nad zrobieniem kratki wentylacyjnej która dostarczała by chłodniejsze powietrze z zewnątrz. Spiżarnia jest przy ścianie zewnętrznej. Macie jakieś doświadczenie z zamrażarkami w spiżarni i wykonaniem odpowiedniej wentylacji ? Nie mam możliwości umieszczenia zamrażarki w innym miejscu. Mam podobnych rozmiarów i lokalizacji spiżarnię, w której stoi zamrażarka szufladkowa (90 l) w spiżarni jest okno zawsze rozszczelnione i nie mam problemu z ciepłem emitowanym przez urządzenie. Małe zamrażarki wytwarzają ...mało ciepła. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts