jacob78 26.12.2017 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Witam jest to mój pierwszy post wiec prosze o wyrozumiałość . Kupiłem stary dom trwają prace w środku lecz ja bym chciał z zewnatrz dac obrzutke bo ta zaprawa pomiędzy cegłami jest krucha a dodam ze dom jest z cegieł i nigdy nie został otynkowany. Dom bedzie ocieplany ale przed tym chciałbym czymś go wzmocnić obrzutka lub nałożenie warstwy tynkarskiej. Prosze o poradę czy to dobry pomysł czy raczej zrezygnować z tego. Dziękuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 26.12.2017 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Możesz otynkować ale nie musisz,na pewno nie zaszkodzi...Ważniejsze jest przygotowanie podłoża,proponuję umyć wszystko karcherem pod odpowiednim ciśnieniem,to pozwoli oczyścić dokładnie całą powierzchnię.Oczywiście najlepiej doradzi ktoś kto widzi stan domu na żywo,podpowie czy tynkować całość,czy może tylko uzupełnić ubytki..Prace tego typu najlepiej przeprowadzić cieplejszą porą roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 26.12.2017 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Ja bym to olał i nie robił żadnej obrzutki , umyć w miarę potem porządny grunt spryskać to i kleić styropian pianką do styropianu , też tak robiłem i atom nie jest w stanie tego ruszyć , obok zerwało 20 dachów a styro ma się wyśmienicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts