manwithnoname 27.12.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 WitamZbieram aktualnie oferty na PC i otrzymałem dwie w miarę dobre cenowo, które biorę pod uwagę. Zastanawiam się, która z opcji byłaby lepsza.Pierwsza to ARISTON NIMBUS 50S NET, a druga LG THERMA V(model HU071.U42, moduł wiszący: HN0914.NK2, bojler: LGRTV200E)Ariston wychodzi drożej o około 3 tys. Niestety bardzo mało informacji w necie na temat tej marki. Jak myślicie, któraś jest bardziej warta uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwolis1 28.12.2017 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 (edytowane) Witam. Jestem w trakcie budowy domu i też dostałem podobne propozycję. Cena podobna z tym, że u mnie na korzyść ARISTONA. Lg bardziej popularne, na temat drugiej bardzo mało informacji. Edytowane 28 Grudnia 2017 przez zwolis1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 28.12.2017 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Nikt nic nie wie? Żeby nie okazało się żeby pod nazwą Ariston nie krył się jakiś typowy chinol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 28.12.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Na temat aristona mało kto coś wie bo nawet wykresów mocy grzewczej nie podali, nie ma nic poniżej -7st.C Czyli lipa, kupowanie kota w worku. Gorzej martwi mnie instalator który oferuje sprzęt o którym nic nie wiadomo, bo wtedy on tez musi trzymać kciuki zima nie tylko klient. Może i moja opinia jest trochę stronnicza bo nie robię aristona, ale to dlatego że jak chce się wejść z nowym produktem to trzeba mieć coś nowego, parametry, cenę, dostępność. A jak nie znamy parametrów to tak nie można dobrze dobrać do budynku takiej pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bantex11 11.02.2019 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Witam, zadam jeszcze raz pytanie bo generalnie nikt mi nic nie potrafi powiedzieć w tym temacie. Kończe budowę domu i stoję przed doborem źródła ciepła. Generalnie takowy oto dom: Dom piętrowy z poddaszem użytkowym, 213 m po podłodze, 170 użytkowej (tyczy się to wysokości na poddaszu i tym co wchodzi w użytkowa a co nie), garaż planuje też wyposażyć w podłogówkę tylko co jakieś 20cm (to nie będzie garaz tylko jakies takie pomieszczenie gospodarcze). Fundamenty ocieplone XPS 10cm, ściany grafit 20cm (0,0032), podłoga na gruncie grafit 10 cm (chyba że może być zwykły biały twardy styro), 7 cm wylewki, poddasze 25 cm wełny, wentylacja grawitacyjna, okna 3 szybowe 7 komorowe z profilem VEKA 82. Cały czas miałem w głowie i dogadanego już Panasonica T-CAP 9 kW. Jednakże ostatnio zaproponowano mi Aristona Nimbusa 70s. POdobno gwarancje można przedłużyć do 8 lat, serwisem zajmują się serwisanci Aristona, których w mojej okolicy jest 4. W przypadku Panasonica jeśli zamontuje mi ją firma odległa o 300 km to ona zajmuje się serwisem więc to na bank potrwa. Na papierze wszystko wygląda ok. Nie wiem jak jest przy -20. Ale COP Aristona wydaje się ok. Czy ktoś z tu obecnych może mi doradzić co mam wybrać tak żebym miał głowe spokojną. W tym przypadku to moge i nawet Mitsubishi Zubadana rozważyć tylko żeby to miało sens. Bo nie chodzi mi tu o płacenie za markę tylko za to co działa. W załączeniu dodaję wykres pozyskany z aristona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugaz 11.02.2019 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Dla spokoju, to zacznij od OZC. Bedziesz znal zapotrzebowanie domu i wtedy bez problemu dobierzesz pompe. Ja mam ciut mniejszy dom 180m2 po podlodze i straty zwiazane z wentylacja grawitacyjna to 3kW. Co do samej pompy to na tym forum doradza ci zaraz panasonica. Ja bym szukal pompy z serwisem producenta. Sprawdz na stronie panasa czy mitsubishi czy mozesz zglosic awarie. Chyba daikin, nibe, stiebel, buderus, bosh, junkers maja swoj serwis ale mozesz poszukac tez innych producentow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bantex11 11.02.2019 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 No znalazlem takowych co maja swoj serwis. Ariston ;D tylko nikt mi nic nie potrafi powiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugaz 11.02.2019 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Pewnie Ci co mają są zadowoleni i nie wylewają swoich problemów na tym forum bo ich nie mają Jak masz serwis na miejscu wykres wygląda całkiem całkiem - może mogą dać ci namiar na klienta, któremu zamontowali zestaw porozmawiaj podjedź zobacz dotknij i zamawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts