coachu13 31.12.2017 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 To nie jest pierścionek zaciskowy bo takie kojarzę, one są nacięte i się zaciskają.To jest tulejka, która nachodzi na rurę. Dodatkowo wewnątrz jest taki kołnierz, który blokuje całkowite jej wepchnięcie.Nakładasz tą tulejkę i kołnierz ma ok 1mm i dalej nie włożysz.Nie mam pojęcia co to za typ połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 01.01.2018 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 To nie jest pierścionek zaciskowy bo takie kojarzę, one są nacięte i się zaciskają. To jest tulejka, która nachodzi na rurę. Dodatkowo wewnątrz jest taki kołnierz, który blokuje całkowite jej wepchnięcie. Nakładasz tą tulejkę i kołnierz ma ok 1mm i dalej nie włożysz. Nie mam pojęcia co to za typ połączenia. Kolego nie ma jakiś niezwykłych i niespotykanych rozwiązań które akurat Ci się trafiło, rzeczywistość bywa banalnie prosta, to połączenie to jest na pierścionek zaciskowy w 100 % kołnierz wewnątrz pierścionka zrobiłeś sam dociągając na siłę połączenie , skoro nie da się pierścionek nasunąć/nabić na rurę to po prostu zmierz jej średnicę i kup taki sam i wymień zaciśnięty z wewnętrznym kołnierzem na nowy który wciśniesz/nasuniesz na rurę by wystawała ze 2 , 3 mm . problem naprawdę banalny więc nie rozwodż się nad nim tylko go rozwiąż prosto i szybko. Tomraider. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 02.01.2018 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Nie zrobiłem tego kołnierza kolego.Te tulejki obydwie są takie same i jest to tulejka toczona. Tak powstaje ten kołnierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 02.01.2018 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Nie zrobiłem tego kołnierza kolego. Te tulejki obydwie są takie same i jest to tulejka toczona. Tak powstaje ten kołnierz. Zciągnij pierścionek -tulejkę z rury i porób zdjęcia z bliska ,zwłąszcza powierzchni otworu, jakoś nie mogę uwierzyć że ma wewnątrz kołnierz i to toczony, takie elementy wytwarza się najczęściej i najtaniej masowo przez walcowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 02.01.2018 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 a swoją drogą, ten zawór jest do nakręcenia na rurę na sztywno, grzejnik odkręca i przykręca się tym drugim przyłączem. To samo z zaworem odcinającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 02.01.2018 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Sławko, masz rację. Nie mniej, ja już to rozkręciłem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 02.01.2018 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 masz dwie opcje do wyboru:1. kupić nową tulejkę2. wywalić tulejkę, zdjąć to coś z gwintem, wykręcić ten kawałek rury co wychodzi ze ściany, nagwintować(lub zrobic to bez wykrecaniarury jak da rade), nakręcić na pakuły zawór i wkrecic ten kawałek rury z powrotem. Ona pewnie jest wkręcona w jakieś kolano. Kwestia jak to sie trzyma w ścianie. I ja bym tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts