Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyłącze wody na pustej działce budowlanej

Amallord

Recommended Posts

Witam serdecznie,

To jest mój pierwszy post więc korzystając z okazji chciałbym wszystkich serdecznie powitać. Sytuacja jest następująca:

Czytałem bardzo dużo w internecie i na tym forum też ale przyznaje się że im więcej czytam tym jestem głupszy.

Kupiliśmy z żoną działkę budowlaną, która jest uzbrojona w prąd i wodę (zaraz przy jej granicy znajduje się woda i prąd u sąsiada). Nie planujemy się na razie budować dlatego też chcemy z działki korzystać rekreacyjne. Planujemy najpierw podprowadzić wodę aby można było podlewać ewentualne rośliny czy trawę a następnie ją ogrodzić.

Tutaj pojawia się pytanie. Co konkretnie muszę zrobić aby mieć wodę na działce w formie "kraniku" z którego mógłbym pobierać wodę i jak to załatwić? Jakie to mogą być koszty? Niby coś czytałem że projekt 500 zł potem wykonanie w zależności od firmy i jeszcze coś tam ale sam już w tym się gubię.

Podkreślę tylko, że na razie nie planujemy się budować, starać się o żadne zgody na budowę ani inne rzeczy które są potrzebne do budowy domu.

Z góry dzięki za odpowiedź!

Edytowane przez Amallord
pogrubienie

Hej, dzięki za odpowiedź. Czyli wystarczy że zamontuje sobię taką studzienkę na działce do niej podprowadzę wodę z sieci i za każdym razem jak będę potrzebował wody na działce to będę podłączał się do tej studzienki? Na zimę pewnie trzeba będzie to zaizolować w środku jakimś styropianem itp aby nie zamarzło i tyle. Dobrze rozumuje? :)

Hej, dzięki za odpowiedź. Czyli wystarczy że zamontuje sobię taką studzienkę na działce do niej podprowadzę wodę z sieci i za każdym razem jak będę potrzebował wody na działce to będę podłączał się do tej studzienki? Na zimę pewnie trzeba będzie to zaizolować w środku jakimś styropianem itp aby nie zamarzło i tyle. Dobrze rozumuje? :)

Aby się podpiąć do sieci trzeba mieć projekt zrobiony na podstawie tych warunków z wodociągów,potem podpisać umowę na dostawę zamontować licznik....