wiertar 08.06.2019 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 Nie dokona dobrze odczytałeś, gdyż obecne zdrolo ciepła jest 10kw. Rozmawiałem z audytorem i powiedział mi że wpisał większą pompę żeby dotacja była większa i mówił że 9kw na luzaku będzie dobra a nawet zastanawiał by się na 7kw. Gdzieś mi uciekł jesZcze jeden załącznik więc go wrzucam teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 08.06.2019 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 Nie dokona dobrze odczytałeś, gdyż obecne zdrolo ciepła jest 10kw. Rozmawiałem z audytorem i powiedział mi że wpisał większą pompę żeby dotacja była większa i mówił że 9kw na luzaku będzie dobra a nawet zastanawiał by się na 7kw. Gdzieś mi uciekł jesZcze jeden załącznik więc go wrzucam teraz[ATTACH=CONFIG]431251[/ATTACH] Ja tych szczegołow nie znam bo i skąd. Audytor na pewno wykonał ozc bo bez tego nie mozna wykonac charakterystyki energetycznej. Niech poda wartosc projektowego obciązenia cieplnego budynku i po sprawie. To nie jest wartosc tajna, ją pierwszą powinienies podac tu na forum oczekujac porady. Po co domysły skoro wszystko jest policzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertar 08.06.2019 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2019 Rozumiem, czyli nie pozostało mi nic innego tylko uderzyć do autora. Dzięki za porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertar 20.06.2019 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Neoklima już pisze o nowych modelach ehs i o nowym sterownik. Ktoś coś więcej wie już o tych nowościach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 21.06.2019 02:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 Zmiany są duże, nowy sterownik, zmiana czynnika i co najważniejsze wprowadzili tzw lodówkę czyli hydrobox z wbudowanym zbiornikiem CWU, niestety cennika na stronie jeszcze nie ma, nie pytałem o szczegóły bo ja już pompę mam ale ciekawy jestem, jak ktoś ciekawy to mogę podpytać właściciela Neoklimy bo jesteśmy akurat w bieżącym kontakcie bo klime za tydzień mi Samsunga montują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyjter83 21.06.2019 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 Zmiany są duże, nowy sterownik, zmiana czynnika i co najważniejsze wprowadzili tzw lodówkę czyli hydrobox z wbudowanym zbiornikiem CWU, niestety cennika na stronie jeszcze nie ma, nie pytałem o szczegóły bo ja już pompę mam ale ciekawy jestem, jak ktoś ciekawy to mogę podpytać właściciela Neoklimy bo jesteśmy akurat w bieżącym kontakcie bo klime za tydzień mi Samsunga montują. Możesz podpytać i napisać O planowanych zmianach w samsungu słyszałem od zimy i czekałem u siebie z zakupem właśnie na tą nową jednostkę. Zainteresował mnie jednak teraz EHS TDM Plus, żeby mieć PC i klime w jednym. Podpytaj proszę jaką mają opinię na ten temat. Ja będę realizował przez GHS, ale im więcej informacji tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 21.06.2019 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 Możesz podpytać i napisać O planowanych zmianach w samsungu słyszałem od zimy i czekałem u siebie z zakupem właśnie na tą nową jednostkę. Zainteresował mnie jednak teraz EHS TDM Plus, żeby mieć PC i klime w jednym. Podpytaj proszę jaką mają opinię na ten temat. Ja będę realizował przez GHS, ale im więcej informacji tym lepiej. Każda PC może zapewniać klimatyzację, ważne tylko by była to jednostka rewersyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 24.06.2019 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Nowy Samsung R32 to na razie cennik, brak jakichkolwiek informacji, bo to super nowość( w Samsungu)i na razie są tylko ogólne informację. Wychodzi cennikowo kilka tysięcy drożej czas pokaże o ile będzie droższy od starej wersji, Jak tylko się coś dowiem dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertar 27.06.2019 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2019 Wifi do ehs kosztuje około 900 zł warto to dokupić czy raczej bez sensu? Ewentualnie jest inna pozlowosc sterowania pompy przez internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 27.06.2019 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2019 Ale co tam chcesz przestawiać? Może przez pierwszy tydzien sie pobawisz a potem sterownik bedziesz widzial kilka razy w roku (poczatek i koniec okresu grzewczego). Jakby to wifi kosztowalo 90 zl a nie 900 to moze bym sie zastanowil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertar 27.06.2019 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2019 No właśnie o to mi chodzi. Czy jest sens. Co prawda teraz jestem za granicą i podtym kątem patrzylem, ale jak zabardzo niema tam co robić to szkoda chyba kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 27.06.2019 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2019 Odpowiem tak... Jeśli masz rozbudowane sterownie internetowe w każdym pomieszczeniu, i chcesz codziennie zmieniać to wifi jest potrzebne, jeśli masz prosta instalacje jak ja to jest bez sensu, aplikacja chodzi nie stabilnie, wiesza się, i jedynie co możesz zmienić to włącz-wyłącz, zmianę temperatury przy manual bo już przy krzywej nie da się, no i zmianę temperatury wody w CWU.Można też harmonogram ustawić.... Ja ostatnio zapomniałem chłodzenia włączyć i w pracy włączyłem chłodzenie rurek... Akurat się przydało. Ogólnie raczej mało użyteczny gadżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertar 31.07.2019 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 Pompa zamontowana. Pierwsze wrażenia okej, gdyby nie ten sterownik, masakra. Będzie ktoś tak miły i pomoże mi trochę ogranac temat z ustawianiem go?. Przykładowo chce ustawić żeby ciepła woda włączała mi się się tylko raz na dzień o konkretnej porze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 31.07.2019 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 To akurat proste jest, wchodzisz w timer i klawiszami <> i pionowymi strzalkami ustawiasz odpowiednie godziny. Niestety na timerze dziennym chyba nie da sie ustawić osobnych przedzialow godzin na weekendy.Sterownik jest beznadziejny, brakuje na nim z dwoch dodatkowych klawiszy żeby to sie dało normalnie ustawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertar 31.07.2019 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 Powiedzmy że ustawiłem. Zobaczymy czy włączy się o zadanej godzinie. Ale co z tego skoro spadła mi temperatura bo był pobór wody i pompa się automatycznie włączyła i dogrzala sobie. Da radę to sylaczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertar 31.07.2019 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 Pompa nie włączyła się o zadanej godzinie. Nie wiem dlaczego. Nagram jutro filmik. Może coś źle robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 03.08.2019 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2019 Kto montowal pompę???Mój instalator bez problemu odbiera telefony z pytaniami jak co zrobić... Po pół roku nic nie dotykam bo wszystko jest ustawione podemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertar 03.08.2019 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2019 Nie, z odbieraniem niema problemu. Telefony odbiera;) tylko narażie nie chce dzwonić z byle pierdołom Z ustawieniem czasowym poradziłem sobie, jest ok. Teraz powoli będę się brał za ustawianie grzania co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertar 10.08.2019 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 Czy ktoś z użytkowników ehs może mi pomóc w kilku sprawach m.in ustawieniem krzywej grzewczej ? Najlepiej na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertar 10.08.2019 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2019 Ma ktoś namiar na użytkownika twojpan? Bo widzę że chyba dostał bana lub zmienił konto. Może być e-mail lub coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts