Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

[ :) ]Ech cięzkie jest życie w bloku.

NOTO

Recommended Posts

• Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ja jeszcze tu pokażę, jakie było moje ciężkie życie w bloku - kawalerka na warszawskim Bródnie.

http://www.republika.pl/budzaj/Magda/2004-03-07.jpg

http://www.republika.pl/budzaj/Magda/2004-03-14_1.jpg

http://www.republika.pl/budzaj/Magda/2004-03-14_2.jpg

Dla wyjaśnienia - przed wstawieniem drzwi i okien do naszego domu to mieszkanie służyło nam za magazyn. Słabe?

Mieszkamy obecnie wprawdzie jeszcze nie w domu, ale sąsiadów mamy pięciu dokładnie - cisza i spokój. Niemniej jajonosze są wszędzie, tak jak i świadkowie Jehowy, przed nimi nie umkniesz.

Natomiast kiedy jeszcze mieszkałam w bloku, miałam sąsiada który przez cztery lata remontował swoje mieszkanie. Takie miał hobby. Przychodził z pracy i odpalał wiertarkę udarową (blok z wielkiej płyty, bez udaru do ściany nie podchodź), wyłączał ją na obiad, a potem znowu aż do wieczora. Codziennie. :roll:

Zawsze miałam ochotę zobaczyć to jego mieszkanie. Co on tam robił??? :o Chyba żadna ściana nie stała już na swoim miejscu...

A ja pamiętam z moich blokowych ulubionych rzeczy :

* awarię wind (zawsze obie się psuły zamiast na zmianę :evil: ) i radosne podrygiwanie na 9 pietro

* zsypy na śmieci.

Dudniąca klapa i brzęk tłuczonego szkła rozpędzonego do nadświetlnej.

A jeszcze tak niedawno szczytem marzeń były mieszkania w bloku.

Dla coraz większej liczby ludków i te marzenia są jak lot wahadłowcem :-?

W OBRONIE "BLOKOWICZÓW"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam spore mieszkanie w dobrej dzielnicy miasta, z dużą piwnicą, garażem w podziemiach, na parterze (tak, że przez okna widzę i drzewka ładne, i trawkę zieloną). Blok jest 2-piętrowy, ogrodzony, żyjemy sobie w "kameralnym" gronie wraz z kilkoma sympatycznymi sąsiadami za ścianą. Mieszka się rewelacyjnie. Mamy dosyć blisko szkołę, przedszkole, sklepy, basen dla dziecka itd,itp. A wyjście do znajomych, czy do kina nie jest wieeeeelką wyprawą. Super jest życie w bloku!!!!

Gdybym nie usłyszała nausznie , to bym nie uwierzyła.

Rozmawiam z siostrą via telefon. Nagle ona mówi, że się ktoś dobija domofonem.

'' Dywany z Kowar po cenie producenta"

Podziękowanie .

Mija 3 minuty.

"Kurtki zimowe z kaczym puchem "

Podziękowanie. Mijają 2 minutki.

''Sery wiejskie ...."

Podziękowanie.

Mijają maxymalnie kolejne 3 ( już straciłyśmy wątek rozmowy )

"Jaja..kurze..świeżuśkie"

Nie dość , że z dostawą pod dom to i pełen asortyment

:D

My, starsi ludzie, to pół biedy, ale wyobraźmy sobie , jakie katusze musi cierpieć choćny mój półtoraroczny Krzych:

- wyjścia dozowane

- po wyjściu natychmiast włączam mu ABS - bo w przeciwnym razie od razu nadzieje się na produkty psiej przemiany materii

- terrorystycznie zakazujemy mu obściskiwania ścian koło klatki - znaczonych niewyschnietymi strużkami charakterystychnej cieczy,

- zakazujemy spożywania Matki Ziemi, wobec wrogiego usposobienia do potencjalnych lokatorów naszego synka

No to co to za dzieciństwo.