Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

[ :) ]Ech cięzkie jest życie w bloku.

NOTO

Recommended Posts

• Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mój brat ostatnio przez dobre kilka minut nie mógł wydobyć od panów w ilości 3 [słownie: trzech :o], którzy mieli jakąś niezwykłą promocję do zaprezentowania, dokładnej informacji, cóż to za cudo promują. Panowie sporo mówili, ale niestety, pomimo usilnych starań nie udało się wywiedzieć, o co chodzi. Skończyło się na gromkim: DO WIDZENIA !!!! [panom już dziękujemy :wink:]

Ale czasami nie jest tak wesoło. To są zwykle starania czynione w biały dzień, przed południem, kiedy mieszkańcy bloków są zwykle poza swoimi mieszkaniami, a w domach zostają emerytki.

Czego to nie było. Od kuponów do teatru po promocję TPSA dającą nowe telefony :lol:, od kurtek "skórzanych" od Rumunów po dywany. O żebrakach nie wspomnę. Cel jest jeden - wejść do mieszkania. A potem ukraść co się da.

Dzwonek do drzwi. Emerytka wygląda.

- Pani szybko otworzy, pali się !!!

Faktycznie, smród jak diabli. Babcia jest cwana, więc nie otworzyła. Powiedziała że dzwoni na policję i po straż. Namolni strażacy - ochotnicy się zmyli. Po ich odejściu, w towarzystwie zaalarmowanej sąsiadki, wygląda - spalony niemal całkowicie przycisk dzwonka...

Są lepsi artyści. Dwóch panów, w kombinezonach roboczych, dzwoni.

- Jesteśmy z administracji, okna będziemy wymieniać, wymierzyć trzeba.

Szczęśliwa emerytka [nowe okna 8) :p] wpuszcza panów do mieszkania. Panowie chodza, mierzą, emerytka nie rozdwoi się. Musi a to tu odsunąć kwiatek, a to tu firankę. Po wizycie - przykrość... nie ma emerytury, babcinej bidnej bizuterii i kilku cenniejszych drobiazgów.

Na rozprężenie:

Istnieje banda, która trudni się uprzykrzaniem życia nagłymi domofonami. Zazwyczaj robi to w chwili gdy człowiek jest niezmiernie zajety, a to na kilbelku siedzi, a to przez telefon rozmawia, a to stara się usłyszeć najważniejszy dialog oglądanego programu TV, lub tez drzemie słodko. W tą sielankę wdziera się wtedy nerwowy dźwięk domofonu. W słuchawce słychać informacje: "Ziemniaczki wozimy."

To po to ja się zrywałem? Po to rzucałem, cokolwiek właśnie robiłem i biegłem odebrać?

Pewnego dnia zniosę im kilogram ziemnieków.

- Panowie ziemniaczki wożą? - zapytam

- My.

- To niech panowie moje powożą. Takie znudzone bidulki.

Mam nadzieję, że się nie obrazisz, że wykorzystałem Twój pomysł, ale dzisiaj miałem niezły ubaw z kolesi od ziemniaków (i innych płodów rolnych, których przyjazd na osiedle koniecznie trzeba oznajmiać o 6:26 w niedzielę :evil: :D ) po zastosowaniu Twojego tekstu :lol:

Wiecie co, może ja jestem jakaś psychiczna, ale ja na te domofony reaguje całkiem inaczej :o .

Tu gdzie ciągle jeszcze mieszkam :evil: (tj. Gorzów Wlkp.), jest maaaaasa bezrobotnych. Głownie Ci ludzie "trują" nam bezssensownymi domofonami. A ja sie cieszę, ze zamiast krasć czy zebrać na ulicy pracują - choćby tak - na kawałek chleba. A że jestem osóbką raczej młodą (choć mąż mówi, ze tylko sobie pochelbiam), to pamiętam jak znajomi ze studiów tez tak zapieprzali i to nie był lekki chleb.

Dlatego jak dzwoni wnuczka sąsiadki, która z zasady nie bierze kluczy - to mnie szlag trafia, ale jeśli są to ulotkowicze to mówię "proszę" otwierając drzwi - i myśle sobie jak mają przechlapane.

Ps. ale jak już mówiłam - może nie jestem całkiem normalna :wink: .

Funia wszystko się zgadza tylko dlaczego przy tym nie myślą. Ja nawet do znajomych jak nie jestem umówiona to nie przychodzę po 20. A tu obcy mi dzwonią ok. 21 i zdziwieni że jestem wkurzona że mi dziecko obudzili. Albo w sobotę lub niedzielę ok 8 czy 9 (za godz. 6 to chyba bym zabiła). Ze znajomymi mamy zasadę w wekendy przed 11 do siebie nie dzwonimy a co dopiero odwiedzać. Ostatnio wytłumaczyłam jednemu panu że jeżeli jeszcze raz zaoferuje jajka po 21 to mu je ugotuje na twardo :wink: I szanuję to że chce im się pracować tylko to ich nie zwalnia od myślenia

My przez 3 lata mieszkania w bloku nie mieliśmy domofonu (tzn. był, owszem, ale zepsuty) i było super. Można było dzwonić do woli. Jak siostra do mnie przyjeżdzała, to puszczała sygnała na komórkę. I był spokój. A teraz mam jeszcze większy spokój, bo nie mam ani dzwonka przy furtce, ani zasięgu w komórce ;) Ale są jaja. Czekamy kiedyś na specjalistę od czegoś tam. Wieczór, ciemno, wyglądamy co chwilę przez okno. Nie ma. Następnego dnia mąż dzwoni z awanturą. A gość na to, że był, owszem, ale że nie ma dzwonka, to siedział 1,5 godz. w samochodzie pod bramą :lol: :lol: :lol:

My przez 3 lata mieszkania w bloku nie mieliśmy domofonu (tzn. był, owszem, ale zepsuty) i było super. Można było dzwonić do woli. Jak siostra do mnie przyjeżdzała, to puszczała sygnała na komórkę. I był spokój. A teraz mam jeszcze większy spokój, bo nie mam ani dzwonka przy furtce, ani zasięgu w komórce ;) Ale są jaja. Czekamy kiedyś na specjalistę od czegoś tam. Wieczór, ciemno, wyglądamy co chwilę przez okno. Nie ma. Następnego dnia mąż dzwoni z awanturą. A gość na to, że był, owszem, ale że nie ma dzwonka, to siedział 1,5 godz. w samochodzie pod bramą :lol: :lol: :lol:

A co myślicie o tzw videodomofonie (w domu???) Przynajmniej buźce chcącego zakłócić spokój można się przyjrzeć

Psa zorganizujemy paskudnego :p

BabaB

A propos bloków - wczoraj wieczorem miałem taką akcję :

Koło 21.20 zgrzytanie w zamku, myślę sobie, że do sąsiadów ktoś wchodzi, więc nic. Za chwilę zgrzyt sie ponawia i jest bardziej zdeterminowany. Otwieram wewnętrzne drzwi ( na szczęście mam ) i patrzę przez wizjer co tam na korytarzu, a w ręku telefon coby w razie czego od razu kręcić na 997 ...

I co widzę ? Jakiś kompletnie w trupa pijany gość próbuje wejść do mnie do domu, ale jak usłyszał zgrzyt w zamku, to się zachwiał, odwrócił, zszedł parę kroków w dół po schodach i się na nich ... ułożył do snu. Pomyślał chyba, że go albo matka, albo konkubina do domu nie wpuściła .. :wink: :D

Patrze przez wizjer, facet śpi, światło na korytarzy zgasło...

Zadzwoniłem po niebieskich coby przyjechali i go zabrali, bo niewyobrażałem sobie, ze na 3 piętrze pijany obcy facet będzie spał całą noc :-?

Przyjechali, pana obudzili i go zabrali ...

Ale akcja, pierwszy raz u mnie w klatce, ktoś chciał nocować ...

A śmieciownia! Cudowne są te chwile przebudzenia, godz. coś 4 w środku nocy, jakby puste kontenerowce ścigały się przez "śpiących policjantów" :evil: Dobrze, że już mleka nie rozwożą, byłoby jeszcze weselej! Ale to nic! Gdzieś ok. 2 godz. później, czyli punkt 6 rano....DZWONY KOŚCIELNE! Jakieś 100 m w linii prostej. Super!!! I dzień w dzień, czy sobota, czy niedziela... W niedzielę chyba intensywniej! Bloki są cool!! Nie moge sie przyzwyczaić do tego szczęścia, mieszkam w blokach dopiero od 2 miesięcy (PRZEJŚCIOWO!). Pozdrawiam wszystkich "blokersów" Trzymajmy sie!:wink:

Matka..Ty chyba mieszkasz w miejscu zwanym Anielszczyzną.

Trzeba mieć anielską cierpliwość do wysłuchiwania radosnego brzdąkania...6 rano i na Anioł Pański kuranty walą chyba z 3 minuty.

Moi znajomi się zorganizowali i poszli do Wielebnego co by odpuścił bimbowanie, dzieci małe ..ludzie starsi..

Pleban obwarczał ich i orzekł cyt. " prawdziwego katolika dzwony kościelne nie drażnią".

No comments.

Wizyta u Wielebnego odpada! Nawet jakby przychylił sie do prośby, w co wątpię, to myślę, że nie dalej jak po dwóch Anioł Pański (nawet nie wiem czy to się odmienia :oops: , ale co? Aniołach Pańskich? nieee wiem) dużo większa organizacja z wysoką średnią wieku wniesie stanowczy protest! Machnęłam ręką, przyjęłam formę przetrwalnikową i udaję, że to mnie nie dotyczy. Ciekawe jak długo wytrzymam :-?

matka nie nerwujsja, od poniedziałku będziesz miała biologicznie o godzinę później, bo chyba zmiana czasu jest. A i dodatkowy bodziec będzie co by szybko wiosną prace zacząć bo wiosenne przestawienie to będzie biologiczna 5 rano. :o :o :o

Dla mojej biologii i jedno i drugie nie do przyjęcia, przynajmniej nie w tej formie! Co innego poczatek zmiany mojej ekipy na MOJEJ budowie! Natomiast co do prac wiosennych to bodźców mam co nie miara, gdyby opisać miejsca by zabrakło! Ten CEL jest jak to światełko w tunelu! Bezdomnam ja przecież natenczas :cry: Tylko te dzwony!!! :cry: :cry: :cry: