kroyena 15.10.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Co do duszpasterza to macie ortodoksę jakiego.Chocia tradycjonalistę.Nasz duszpasterz to jedna z niewielu osób w parafii dla której żal z niej uchodzić. Kiedy ranne, biją o 8:00, z kopertą po kolendzie trzeba za nim gonić, też są takie, jeno muszą mieć głowę otwartą.Ać i powiem Tobie, że tradycja o 6:00 bardziej mi leży wiem, żę pora barbażyńska, ale tak było i jest 6/12/18 z dzwonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Ortodoksa czy nie, nie wiem i nie chcę wiedzieć. Relacje ja-Kościół są od pewnego momentu w moim życiu dość napięte. Lepiej, żebym sie nie rozpisywała na ten temat. Nie chcę wrzucać wszystkich do jednego wora, wiem, że są wyjatki, ale odczuwam niechęc do ich wynajdywania, mam uprzedzenia, nic nie poradze, może kiedyś.... Dzwony , owszem, ale niekoniecznie nad moją głowa, bez mała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 15.10.2004 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 ja mam do kościoła 100 metrów i dzwony 6:00 - miodzio szczególnie, że są świeżo odnowione i wygrywają skutecznie z hałasami z obwodnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2004 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 ja mam do kościoła 100 metrów i dzwony 6:00 - miodzio No to jest nas dwóch. Może jakieś stowarzyszenie założymy? Tylko jak je nazwać? Może konkursik na nazwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.10.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 P.S. A ta brzydka gęba po lewej to ja...... po budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 15.10.2004 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Stowarzyszenie Antydzwonników "Notre Dame" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 16.10.2004 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Stowarzyszenie Antydzwonników "Notre Dame" Przyjmiecie mnie do Klubu? Kupuję właśnie działkę z kościołem w tle. Na dzwonnicy zamiast dzwonów wiszą cztery ogromne megafony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 18.10.2004 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 A wracając do tematu to w piątek wracamy spacerkiem z parkingu, a tam ta sama grupka co się naparzała jakiś miesiąc wcześniej. Nawalona w miejscu publicznym aż im pełne butelki piwa z rąk leciały (tyle dobra ). No i byliśmy świadkami interwencji naszej wspaniałej policji. Tak ich najechali, że nikogo nie złapali (oczywiście ). Oczywiście . Pewnie zdobyli resztki piwa na własną imprezkę. Zdobyczne nie tuczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.10.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Przyjmiecie mnie do Klubu? Kupuję właśnie działkę z kościołem w tle. Na dzwonnicy zamiast dzwonów wiszą cztery ogromne megafony... Jasne! Do klubu wstęp wolny i dobrowolny! A wględem megafonów, to słyszałam, że są takie ekrany odbijajace dźwięki i odsyłające je do nadawcy ze zwielokrotnioną siłą! Ale by mieli miny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość aga niezalogowana 18.10.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Przyjmiecie mnie do Klubu? Kupuję właśnie działkę z kościołem w tle. Na dzwonnicy zamiast dzwonów wiszą cztery ogromne megafony... Jasne! Do klubu wstęp wolny i dobrowolny! A wględem megafonów, to słyszałam, że są takie ekrany odbijajace dźwięki i odsyłające je do nadawcy ze zwielokrotnioną siłą! Ale by mieli miny To mam takie pytanko - bardzo serio: dlaczego tam kupiliscie dzialki, przeciez kosciol byl tam przed Wami??? Przeciez wiadomo - tam gdzie kosciol - tam i dzwony (lub glosniki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.10.2004 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 To mam takie pytanko - bardzo serio: dlaczego tam kupiliscie dzialki, przeciez kosciol byl tam przed Wami??? Przeciez wiadomo - tam gdzie kosciol - tam i dzwony (lub glosniki). Jeśli o mnie chodzi to na początku napisałam, że mieszkam w blokach ale przejściowo. To cudne mieszkanko jest "wypożyczone" przez rodzinę na czas budowy i grzechem byłoby nam wybrzydzać! Ale nasz wymarzony domek zaraz zacznie piąć się do góry, więc i przeczekać nam ten "miły, blokerski" czas jest trochę łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolniaski 22.03.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 a nie macie zebrań lokatorów wspólnoty? U mnie średnia wieku w bloku powyżej przeciętnej i każdemu cos nie pasuje, nie rozumieją czegoś (lub nie słyszą), zebranie wspólnoty trwa kilka godzin. Jest także szczególna parka (wzajemnie wrogowie) którym nic nigdy nie pasuje. Facet zaczyna zawsze: "ja tu mieszkam 38 lat i nigdy wcześniej ...". Z ostatnich ich zdarzeń tych dwóch osobników: 1. wymieniono poręcze przy wejściach do klatek, dziadek (znajomy jednej z tych osób) przyzwyczajony do innych przewrócił się i wyzionął ducha (zarządca powiedział że za pomówienia grozi sąd), 2. dla drugiej Pani firma postwił przed oknem skrzynkę z piaskem do posypywania na zimę (nie było innego sensownego miejsca), to powiedziała że samochód przez ół dnia jej pod domem z tą skrzynką jeżdził żeby specjalnie ją zdenerwować, 3. Dla Pana przeszkadzały huśtawki w przedszkolu opodal bloku, wysmarował płot mazią smoropodobną żeby dzieie się brudziły i nie przechodziły do huśtawek 4. Pani wysypowała na balkon okruszki dla gołębi specjalnie po to żeby obesrały dla ww. pana okno poniżej 5. Pan specjalnie wylewa odhody swoich ktoków pod okno ww. Pani żeby jej śmierdziały. 6. Pan zamontował na balkonie reflektor 200 Watowy który przez całą noc oświetla jego samochód - fiat 126p. żeby mu przypadkiem nie ukradli. Pani poniżej świecie w oczy. Kilkakrotnie wzywano policję, a wyglądają na takich miłych starszych sąsiadów. Na szczęscie to nie moja klatka. Mam też zamontowany najskuteczniejszy system antywłamaniowy - dwie starsze wiekiem sąsiadki. Jak tylko ktoś przychodzi na piętro (mieszkamy na ostatnim) od razu patrzą w wizjerki a czasem beszczelnie otwierają drzwi, stoja i się patrzą. No wszystko ma swoje plusy i minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolniaski 22.03.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Są jeszcze inne uroki mieszkania w bloku. Mieszkam w samym centrum, gdzie jest strefa płatnego parkowania, amfiteatr na koncerty i uniwersytet. Oczywiście jak przyjeżdżam z pracy wcześniej to nie mam gdzie postawić samochodu, najlepiej niech samochód stoi cały czas pod blokeim (a co, trzeba pokazać że mam) i chodzić wszędzie piechotą. Jak jest koncert to nie mam szans anie wyjechać, anie tym bardziej wjechać jak mnie nie było. Horror. dlatego będe miał duży garaż i duży podjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolniaski 22.03.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Z uroków mieszkania w bloku w cnetrum to jeszcze hałas. Hałas samochodów jest wkalkulowany w ryzyko, ale dlaczego sobota i niedziela 7.00 rano gra na cały full RADIO MARYJA. Jak siedze rano, półprzytomny na kibelku i je słysze to nie wiem czy mam wstać czy klękać. Jeszcze mamy na górce taką mała cerkiewkę. Niedziela rano po imprezie a ja 8.30 słysze taki dzwoneczek jak gdyby ktoś walił młotkiem w dziurawy garnek. Wszystkiem w sobote i niedzielę zbiera się rano na bicie kotletów. Moi rodzicie mieli kiedyś teorię że sąsiadka wybija szwy z rękawic. Zastanawiające skąd taka teoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 22.03.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 ale dlaczego sobota i niedziela 7.00 rano gra na cały full RADIO MARYJA tego akurat, to możesz posłuchać również od sąsiada z domku obok no chyba, że działkę masz w hektarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.03.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Ale wiecie co...? Nawet tu, w tym całym hałasie typu dzwony, Radio Maryja przeplatane hip-hopem, autoalarmy, samochodów szum, niedzielno-poranne kotlety, nocne bluzgi nawalonego sąsiada itp. ... usłyszałam śpiew wypływający z takiego maleńkiego, opierzonego gardziołka, z wielkim wysiłkiem przebijajacy się przez cały ten zgiełk, oznajmiający wszem i wobec, że... Wiosna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.03.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 Ale ostatnio małe ptaszę nie jest już w stanie ukoić moich nerwów, bo... WSZYSCY DYWANY TRZEPIĄ!!! Jak jeden mąż wylegli i kolejkę do trzepaka zaklepują jeden po drugim a trzepak pod moimi oknami niedaleko jest... i po paru godzinach czuję się tak jakby mój mózg trzepali. I tak do 22-giej i lepiej... ...chyba zwariuję! Oby do Świąt... A tychże Wesołych wszystkim "blokersom" i pozostałym życzę! Powiedzcie mi jeszcze... bezpiecznie to wychodzić z... bloku w poniedziałek? To bedzie mój pierwszy lany w blokowisku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 24.03.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 To zależy między innymi od...........wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 24.03.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 A ja .... nie mogę się skupić na pracy .... Dzieci pod oknem – to pół biedy ( jestem przyzwyczajona, bo sama mam takie rodzynki ). Ale kumoszki – sąsiadki na wejściu do klatki schodowej .... to udręka prawdziwa . Cały czas nadają jak radio BBC z pełnym zasięgiem i rozstrojoną regulacją głośności ... Macie na to jakąś radę ? ( lany poniedziałek jest tylko raz w roku ... pewnie skorzystam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.03.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2005 To zależy między innymi od...........wieku Taaa, ja już w taki weszłam, że z wiadrami i innymi cysternami nie chce mi się latać. A teraz tak się porobiło, że jak wyjdziesz z czymś mniejszym narobisz sobie tylko obciachu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts