Bepo 29.12.2017 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jaki możecie polecić laser, który działa na trzech płaszczyznach(360 stopni)? Szukam prezentu dla męża, a z racji tego, że te sprzęty są dość kosztowne, wolę kupić coś sprawdzonego niż chińską zabawkę na trzy użycia. Zależy mi na sprzęcie wytrzymałym, bo o ile sam zainteresowany o swoje narzędzia dba, to już współpracownikom nie raz zdarzyło się np. przewrócić stojak z halogenem i w magiczny sposób zbić żarówkę... albo trzy jednego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 30.12.2017 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Do czego ma służyć?jaki budżet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 30.12.2017 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Laser ma służyć do łapania poziomu, idealnie, jakby mierzył odległość(ale to nie mus), wyznaczania kątów prostych, czy wyznaczania np. pasów do malowania na ścianie. Budżet im mniejszy tym lepszy, ale za mniej niż 2000 zł to w sklepach laserów nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 31.12.2017 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Z laserami 360 stopni nie miałem za bardzo do czynienia i jak widzę najlepsze firmy raczej go nie mają w ofercie.Na szybko przejrzałem net i najlepszym wyborem jest chyba dewalt za ok. 2000zł.Napewno omijaj boscha,stanleya,itp.ponieważ jak piszesz różne osoby będą pracować z tym sprzętem a to delikatne urządzenia,każdy upadek,puknięcie,transport mogą spowodować rozregulowanie główki i złe pomiary...Widziałem jeszcze że leica ma coś takiego w ofercie,to jedna z czołowych firm ale ma słabe baterie i serwis.Liderami w niwelatorach laserowych są Topcon,Spectra oraz Theis, ale jak pisałem wyżej nie znalazłem takiego 360 stopni w ich ofercie,poszukaj może coś znajdziesz.Do mierzenia odległości wewnątrz wystarczy prosty dalmierz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 03.01.2018 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Dzięki! DeWalt chyba będzie najlepszą opcją, ale jeszcze poszukam. 360 ma być pomocny np do robienia skosów. Mówię, co słyszałam, bo to prezent nie dla mnie i wg mnie dalmierz też byłby OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 04.01.2018 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Bosch GLL 3-80 na alledrogo zobacz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 04.01.2018 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Ostatnio zastanawiałem się nad takim zestawem (sklepu nie znam)http://infopomiar.pl/sklep/p3382,laser-krzyzowy-10-8v-dce089d1r-dewalt-detektor-laserowy-de0892-dewalt-tyczka-rozporowa-3-2m-tp320.htmlZ tym, że ja chciałem z detektorem na większe odległości. Drugim, który rozważałem był właśnie Bosch GLL 3-80 "Wadą" tego DeWalta jest aku 10.8V. Gdyby miał 14.4 lub 18V można by go użyć, np we wkrętarkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 04.01.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Bosch robi wiele dobrych elektronarzędzi,sam mam kilka,ma też chyba najlepszy serwis elektronarzędzi ale niwelatory laserowe ma amatorskie...To jest tak naprawdę kombinacja CST/berger-Stanley-Bosch,typowa marketówka,kiedyś CST/berger robił dobre urządzenia pomiarowe,ale dawno temu został sprzedany do korporacji i przemielony.Dewalt też nie jest mistrzostwem ale zdecydowanie lepszy wybór choć do "prawdziwych" firmówek mu daleko.Bepo,rozważ jeszcze hilti hyba mają w ofercie taki jak potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 04.01.2018 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Dziękuję za wszystkie pomocne komentarze! Poszukam Hilti i DeWalta. O Boschu ślubny wypowiadał się niezbyt pochlebnie(miał wiertarkę kiedyś). Mam nadzieję, że znajdę coś w moim budżecie i sprawię niespodziankę mężowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narzędzia Bosch 10.01.2018 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Do zastosowań, które opisałaś, proponujemy laser Bosch GLL 3-80, który oferuje bogaty wybór funkcji zwiększających komfort pracy: automatyczną niwelację i dużą precyzję (± 0,2 mm/m), możliwość włączania linii pojedynczo, a także nachylenia i zablokowania linii lasera pod kątem. Przy współpracy z odbiornikiem ma zasięg do 80 m. Laser ten jest zamknięty w obudowie o podwyższonej wytrzymałości, spełniającej normę IP54. Musimy jednak uprzedzić, że narzędzia tego typu nie są przystosowane do wstrząsów i mogą stracić dokładność po upadku z wysokości, niezależnie od producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 12.01.2018 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Co do Dewalta DCE0811D1R to zwrócę Ci uwagę iż nie posiada on możliwości zablokowania kompensatora w czasie pracy. A co jest konieczne jeśli chcesz przejść płynnie z pracy w poziomie do pracy przy skosie. A przydaje się to przy pracy ze skosami poddaszy (karton gipsy)Bosch GLL 3-80 posiada funkcję blokady kompensatora.Co do kupna prezentu sugeruję by małżonek sam wybrał co mu pasuje a ty za to zapłać. My tak z moją żoną robimy:)Konto może mam i świeżo założone ale muratora obserwuję od dłuższego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 14.01.2018 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Dziękuję za podpowiedzi i wypowiedź eksperta. Co do zapłaty za laser w sklepie... no nie Wolę męża teraz wypytać, co sądzi o tym czy tamtym itp. i kupić mu na urodziny z zaskoczenia. Dzisiaj pokazałam zapytałam go w Casto co sądzi o zestawie kluczy do auta, które również brałam pod uwagę i... namówił mnie, żebyśmy wzięli je od razu. Tak, więc tańsza wersja prezentu odpadła, musi być laser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts