Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z uchyleniem okna

Recommended Posts

Witam od kilku dni mam problem z oknem :) pierw wyskoczyło jakoś tak że ani nie dało się zamknąć do końca ani otworzyć ani nic. Telefon do fachowca który sam miał trochę z tym problem ale dał rade i wszystko fajnie tylko jakoś tak zmontował że ciężko było zrobić uchył tzn. było czuć że coś ociera przy uchylaniu...

Teraz to już całkiem trzeba było się szarpać więc postanowiłem się pobawić ale nic z tego nie wyszło :( Obojętnie jak bym nie kręcił to jeden element mi haczy strasznie...

20171230_185007.jpg

to z pozycji przy uchylonym przy szarpaniu się z oknem :D

20171230_185041.jpg

to z pozycji normalnego otwierania. idzie jak masełko bo jest za bardzo po lewej stronie w obu dwu przypadkach

20171230_185053.jpg

haczy o to oczywiście... domyślam się że samym ustawieniem przy zawiasach tego nie zrobię bo jest za duży rozstrzał.

edit: chodziło o odstawienie okna tak dokładniej :D (klamka na górze)

edit2: ten góry zawias na ramie już jest na maxa w lewa stronę i nic z nim nie zrobię :(

Edytowane przez Traws

1. Zadzwoń do tego fachowca jeszcze raz.

2. Wyczyść okucie z piasku, bo coś mi się wydaje, że suwak nie dochodzi do końca lub jest przestawione na ząbkach

2. Odkręć ten górny zaczep od mikrowentylacji i sprawdź, czy bez niego działa poprawnie