Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa p/w Sofath Lizea lv200 - doświadczenia użytkowników

aniapawel7673

Recommended Posts

Witam

U mnie jest tak:

W Menu Użytkownika : DP060=0, DP070=54, DP080=32, DP200=0

W Menu Instalatora: DP120=12

W Menu Licznik/program czasowy/zegar: TPH lub DHW programujesz np. na 1:00 w nocy codziennie: S1-01:00, C1-ON, S2-3:00, C2-OFF/ECCO, S3-END.

Z tego opisu wynika: codziennie od 1:00 do 3:00 będzie grzana woda do temp. 54 stopnie, jeżeli będzie miała temp. 42 i mniej. Po za tymi godzinami zacznie grzać jeśli temp. wody spadnie do 20 stopni i niżej.

Dziekuje to juz jest zrozumiale jakos :)

podsumowujac jesli cos pomieszalem to popraw prosze

ustawiles program bez podzialu na dni tygodnia zawsze kazdy dzien tak samo

czylli grzejemy w trybie Comfort jesli temp wody czyli jesli dp070-dp0120 jesli mniejsze lub rowne tej roznicy w twoim przypadku tj 54-12=42 it tak od 1 do 3 przez 2 h dziennie tylko

w trybie eco grzejemy jesli na podstawie roznicy dp080-d120 jesli jest mniejsza lub rowna w twoim przpadku 32-12=20 to pozostalych godzinach dnia

tryb off wystepuje lacznie z eco ale w off nie grzejemy wcale bo temp wyzsza od dp080-dp120 czyli w twoim przypadku od 20

pytanko tylko czy w pozostalych godzinach w trybie eco grzeje do 54 czy 42

Dziekuje to juz jest zrozumiale jakos :)

podsumowujac jesli cos pomieszalem to popraw prosze

ustawiles program bez podzialu na dni tygodnia zawsze kazdy dzien tak samo

czylli grzejemy w trybie Comfort jesli temp wody czyli jesli dp070-dp0120 jesli mniejsze lub rowne tej roznicy w twoim przypadku tj 54-12=42 it tak od 1 do 3 przez 2 h dziennie tylko

w trybie eco grzejemy jesli na podstawie roznicy dp080-d120 jesli jest mniejsza lub rowna w twoim przpadku 32-12=20 to pozostalych godzinach dnia

tryb off wystepuje lacznie z eco ale w off nie grzejemy wcale bo temp wyzsza od dp080-dp120 czyli w twoim przypadku od 20

pytanko tylko czy w pozostalych godzinach w trybie eco grzeje do 54 czy 42

W trybie ECCO grzeje do 42.

Tryb OFF to to samo co ECCO stosowany jest w zależności od softu.

Jeżeli chcesz aby grzało inaczej, musisz zmienić godziny comfortu w pragramowaniu ;)

• 3 weeks później...
Witam

U mnie jest tak:

W Menu Użytkownika : DP060=0, DP070=54, DP080=32, DP200=0

W Menu Instalatora: DP120=12

W Menu Licznik/program czasowy/zegar: TPH lub DHW programujesz np. na 1:00 w nocy codziennie: S1-01:00, C1-ON, S2-3:00, C2-OFF/ECCO, S3-END.

Z tego opisu wynika: codziennie od 1:00 do 3:00 będzie grzana woda do temp. 54 stopnie, jeżeli będzie miała temp. 42 i mniej. Po za tymi godzinami zacznie grzać jeśli temp. wody spadnie do 20 stopni i niżej.

dlaczego dp060 na 0 ustawione ma byc

Liczba programów godzinowych wybranych dla trybu wytwarzania ciepłej wody

użytkowej

Zakres nastawy od 0 do 2

co zmienia jesli mamy ustawione na 1

dla mnie jesli dam 0 tzn ze zaden czaswoy okresy nie jest brany pod uwage ale znowu

dp0200 ustawionen na 0 wtedy grzanie wody odbywa sie w godzinynowym

ale jak to mozliwe kiedy dp060 jest na 0 tez czyli nie ma porgramow godzinowych

prosze o objasnienie dlaczego dp060 na 0 a nie 1

dlaczego dp060 na 0 ustawione ma byc

Liczba programów godzinowych wybranych dla trybu wytwarzania ciepłej wody

użytkowej

Zakres nastawy od 0 do 2

co zmienia jesli mamy ustawione na 1

dla mnie jesli dam 0 tzn ze zaden czaswoy okresy nie jest brany pod uwage ale znowu

dp0200 ustawionen na 0 wtedy grzanie wody odbywa sie w godzinynowym

ale jak to mozliwe kiedy dp060 jest na 0 tez czyli nie ma porgramow godzinowych

prosze o objasnienie dlaczego dp060 na 0 a nie 1

Witam

Niestety instrukcja nie jest tłumaczona bardzo dokładnie..

Przeglądałem różne instrukcje i wynika z nich, że DP060 - 0 to ustawiony program pierwszy grzania CWU.

Przy DP060 - 0 , parametr DP200 - 0 i wtedy działa wg progaramu.

Pozdrawiam

Witam

Niestety instrukcja nie jest tłumaczona bardzo dokładnie..

Przeglądałem różne instrukcje i wynika z nich, że DP060 - 0 to ustawiony program pierwszy grzania CWU.

Przy DP060 - 0 , parametr DP200 - 0 i wtedy działa wg progaramu.

Pozdrawiam

Dzieki

czyli przy dp060 ustawieniu na 0 bedzie brany pod uwage program pierwszy

natomisat przy dp060 ustawieniu na 1 bedzie brany pod uwage program drugi

skad mozna sciagnac instrukcje po angielsku ? ta po polsku to jakby dla robotow :)

• 8 months później...

Jaka jest roznica dla tych parametrow pisales o zmnianie DP120, napisz prosze do czego jest kolejny parametr DP130

kopia z instrukcji po polsku

DP120 Różnica powodująca rozpoczęcie ładowania podgrzewacza c.w.u. Zakres nastawy od 0 do 40°C

DP 130 Różnica temperatury zasilania w podgrzewaczu c.w.u. podczas wytwarzania c.w.u. Zakres nastawy od 0 do 20°C

gdzie znalezc lub jesli masz instrukcje instalatora po angielsku bo ta po polsku mam wrazenie to straszne niedbale tlumaczenie, dodam ze instrukcje z menu uzytkownika licznik tzw user guide juz mam ale tej instalatora nie moge nigdzie znalezc