Jinikao 30.12.2017 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Witam. Nie wiem cy był taki problem tutaj, a zapewne był, ale nie wiem jak to nazwać, wiec rozpoczynam nowy temat. A mianowicie, chce rurki z podłogówki położyć w ścianie i na to tynk, i teraz kilka pytań, Czy mogę to podłączyć jako kolejną pętle do rozdzielacza z podłogówki? czy między ściane a tutki dać styro, dać folie? i ogólnie jak to wszystko poskładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 31.12.2017 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 31.12.2017 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Dziś sylwester mało osób na forum, większość odpoczywa od roboty...Jeśli podłogowka na ścianie to wewnętrznej, wtedy nie ma potrzeby izolowania, mur będzie dodatkowym buforem. Masz za mało miejsca na podlodze, Że chcesz wykorzystać ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 31.12.2017 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Systemów jest wiele, do wyboru i do koloru:) https://www.google.pl/search?q=ogrzewanie+%C5%9Bcienne+wodne&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjCkbeHrbTYAhUNzqQKHb74ArMQsAQIUQ&biw=1333&bih=638 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 31.12.2017 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Witam. Nie wiem cy był taki problem tutaj, a zapewne był, ale nie wiem jak to nazwać, wiec rozpoczynam nowy temat. A mianowicie, chce rurki z podłogówki położyć w ścianie i na to tynk, i teraz kilka pytań, Czy mogę to podłączyć jako kolejną pętle do rozdzielacza z podłogówki? czy między ściane a tutki dać styro, dać folie? i ogólnie jak to wszystko poskładać? Pod linkiem jest poradnik projektanta i wykonawcy w którym są opisane różne konstrukcje ogrzewania ściennego (metody mokre i suche w zależności od konstrukcji budynku): http://pl.kan-therm.com/kan/upload/poradnik-KAN-therm-WALL.pdf Życzę miłej lektury a przede wszystkim zdrowia w nowym 2018 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cangi80 05.02.2018 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Witam. Nie mogę nic znaleść o ogrzewaniu wodnym schodów wewnętrznych. Schody betonowe wyłożone granitem o grubości 4 cm. Czy miało by sens przykleić rurki pod schodami i ocieplić styropianem? Czy ciepło było by w stanie przebić się przez beton i granit? Czy nie zaszkodziło by to kamieniowi? Czy może lepiej dać sobie z tym spokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac_612 05.02.2018 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Dobry pomysł. W niczemu nie szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 06.02.2018 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 (edytowane) Przejrzyj sobie dziennik Daniellos_ - zrobił taką pętle. Szczegółów nie pamiętam. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?255050-Z258-samemu-czyli-stodoła-DIY Nie dawało mi to spokoju, więc znalazłem http://forum.muratordom.pl/showthread.php?255050-Z258-samemu-czyli-stodo%C5%82a-DIY&p=7535347&viewfull=1#post7535347 coś forum ma problemy i ja np. nie widzę zdjęć, więc ew. możesz spróbować później albo u Ciebie zadziała Edytowane 6 Lutego 2018 przez jak_to_mozliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cangi80 06.02.2018 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Schody są dosyć grube czy ciepło wogóle się przebije przez średnio 25 cm betonu. Bezwładność jest wskazana bo będę grzał PC w tańszej taryfie.Z tego co czytam to można sobie robić co tylko się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts