NetAngry 01.01.2018 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Witam Proszę o poradę jak rozwiązać podłączenie odpływu z pralki/zmywarki do rury WC. Niestety jest ona pod kątem i musiałem zastosować złącze elastyczne. Czy dostanę gdzieś jakieś kolanko z odpływem pralki o podobnym kącie ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 02.01.2018 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Wpięcie pralki bezpośrednio w rurę odpływową WC to niestety proszenie się o kłopoty. Bardzo prawdopodobne, że będzie śmierdzieć z pralki. Ale jak nie ma innego wyjścia to widzę takie rozwiązanie: http://hydropolska.pl/kolano-110504590-szare-pcv-polski-produkt-p1566 - to tylko jako przykład, i tak trzeba kombinować z kątami itp. PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NetAngry 02.01.2018 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 No niestety nie ma wyjścia innego, już mam dość wkładania rury do muszli. Raz zapomniałem i prawie zalałem sąsiada. Śmierdzieć nie powinno mam pralkę Miele, i jak ją rozebrałem do wymiany łożysk to widziałem że ma na wyjściu zawór automatyczny. Odpływ jest odblokowywany dopiero przy wypompowywaniu wody. Dziękuje za rady, kupię i zobaczę, ale może być problem bo jak widać mam nieciekawy kąt i mało miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts