PanGarnek 01.01.2018 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Mam w domu 2 okna HST. 320x230 i 220x230.Wybor padl na firme oknoplus. Przedstawiciel proponuje mi okna PVC i twierdzi, ze 320x230 mozna spokojnie robic w PVC. OknoPlus niby wykorzstuje bardzo dobre profile i nie bedzie problemu.Na okno bedzie dosc mocno wialo i jest to strona zachodnia. Co wy sadzicie o pomysle robienia tak duzego HST w PVC? Mozna spokojnie pojsc w ta strone czy jest to spore ryzyko?Alternatywa jest aluminium. Roznica taka, ze wieksze okno w PVC wycenione jest na 9700 a w HST na 17000. Czyli roznica jest spora.Zastanawiam sie czy lepiej doplacic czy moze PVC spokolnie spelni swoje zadanie i nie ulegnie wiatrom, temperaturom i latom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 02.01.2018 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 PCV w pełni sprawdzi się dla HST. Twoje otwory są stosunkowo małe dla tej konstukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.01.2018 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 PCV w pełni sprawdzi się dla HST. Twoje otwory są stosunkowo małe dla tej konstukcji. Chyba wszyscy fachowcy na tym forum się zgadzają z tym stwierdzeniem. Ja też. To nieduże okna. Ale jak przedstawiciel proponuje, to można sprawdzić jakie deklarują parametry dla: - U - izolacyjność cieplna - Przepuszczalność powietrza - wodoszczelność. Szczerze - to dwa ostatnie mnie ciekawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts