manwithnoname 02.01.2018 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Planuje samodzielnie wykonać ocieplenie stropu i chciałbym zacząć od murłaty. Na ścianach mam styropian, którego wysokość kończy się na równi z murłatą 8cm. Sufit w domu planuje podwiesić możliwie jak najwyżej, a że mam nisko ściany postawione (290 cm od chudziaka) to jest mały problem. Myślałem żeby profil ud nie umieszczać na skraju ściany ale chociaż te 5 cm od jej górnej granicy. Układając ocieplenie do końca murłaty byłoby jakieś 13 cm wełny, następnie ocieplenie by szło już powyżej murłaty - około 30cm. Czy do styropianu na zewnątrz ściany nakleić dodatkowy kawałek styropianu (30cm), aby wyjść powyżej murłaty i uzupełnić tą przestrzeń wełną ? Szparę między styropianem, a murłatą wypełnić pianą? Może ocieplić pianą dodatkowo podbitkę? Poniżej przesyłam zdjęcie. Bedę wdzięczny za podpowiedzi. Edytowane 15 Stycznia 2018 przez manwithnoname Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 02.01.2018 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acidpm 13.03.2018 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Planuje samodzielnie wykonać ocieplenie stropu i chciałbym zacząć od murłaty. Na ścianach mam styropian, którego wysokość kończy się na równi z murłatą 8cm. Sufit w domu planuje podwiesić możliwie jak najwyżej, a że mam nisko ściany postawione (290 cm od chudziaka) to jest mały problem. Myślałem żeby profil ud nie umieszczać na skraju ściany ale chociaż te 5 cm od jej górnej granicy. Układając ocieplenie do końca murłaty byłoby jakieś 13 cm wełny, następnie ocieplenie by szło już powyżej murłaty - około 30cm. Czy do styropianu na zewnątrz ściany nakleić dodatkowy kawałek styropianu (30cm), aby wyjść powyżej murłaty i uzupełnić tą przestrzeń wełną ? Szparę między styropianem, a murłatą wypełnić pianą? Może ocieplić pianą dodatkowo podbitkę? Poniżej przesyłam zdjęcie. Bedę wdzięczny za podpowiedzi. Możesz powiedzieć jak to ostatecznie zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 17.04.2018 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2018 jeszcze nie zrobiłem, czekam na gościa od sufitów podwieszanych, ale szkoda że nikt z forum nie potrafi mi odpowiedzieć na to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 08.05.2018 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2018 Możesz powiedzieć jak to ostatecznie zrobiłeś? przedłużyłem styropian jakieś 15 cm tak żeby ocieplenie wewnątrz domu zamknąć na poziomie styropianu na zewnątrz, jakby "na zamek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts