jarecki_M 02.01.2018 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Dzień dobry, borykam się z zagwozdką. Jestem właścicielem działek zaznaczonych na czerwono na mapie. Miałem plan wybudować na załączonych działkach osiedle, jednak zmieniłem plany, i chcę sprzedać działki. Sprawa się jednak komplikuje, gdyż wystąpiłem o wydzielenie gruntu na drogę wewnętrzną. Warunki zabudowy zostały wydane. Działkami są zainteresowani ludzie mieszkający na przeciwko mojej działki. Jednak pod warunkiem że sprzedam im działki, przy okazji dzieląc drogę wprost proporcjonalnie do drogi. Czyli działka + wycinek działki obok. Czy mam możliwość przywrócić teraz działkę do poprzedniego stanu? Nadmienię że obok mojej drogi jest jeszcze droga sąsiadów, co daje nam dwie drogi obok siebie. Sytuację obrazuje lepiej mapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 02.01.2018 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Możesz sprzedać sąsiadom z istniejącym podziałem, a oni wystąpią o nowe warunki zabudowy, tak aby ich droga stanowiła dojazd do działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki_M 03.01.2018 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Dziękuję za odpowiedź. Chodzi o to że te podziały, które zaznaczyłem na mapie jako "Podziały" są to podziały działek które chcę wykonać. W rzeczywistości ten pas, na którym oznaczyłem "Podziały", nie jest podzielony, gdyż jest to właśnie ta problematyczna droga, której chcę się pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts