wodzugbw 02.01.2018 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Witam w tym roku, albo następnym będę zamierzał się do ocieplenia domu Dom jest zbudowany z 2 pustaków wiec pytanie brzmi . Jaki styropian dać i ile cm ? Bo widzę wszyscy dookoła robią ocieplenia domów tym styropianem grafitowym jest on lepszy od tego białego ? No i ile cm dać na dom styropianu bo myślałem o 15 cm ? Czekam na odzew . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 02.01.2018 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Grafitowy styro ma lepsze włąsciwości średnio o około 20 % od białego , styro możesz szukać na olx czasem sprzedają gostki że niby wycofał się z jakiejś inwestycji i materiał mu został i takie tam , ja w ten sposób kupiłem ze 30 % taniej na dom o 200m2 po ścianach i z siatką klejem do siatki oraz pianką do klejenia styropianu wyszło mnie to wszystko ok 7 tys , sam robiłem a tyn robiła firma i skasowali drugie tyle i za niecałe 15 tys jest gotowe , ja dawałem tylko 12cm bo dach nie pozwalał na więcej ale i tak bym więcej nie dawał bo mam też pustkę w ścianie a to też izolacja porządna , kurde tylko teraz nie wiem jak to grzać bo kocioł zrobił się 4 razy większy jak by :yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 05.01.2018 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Kupowałam przez alleg., sprzedawca Bednarek.Styropian przyjechał bezpośrednio z fabryki. Za dostawę ponad 25m3 nie było dopłaty za transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts