coachu13 02.01.2018 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Hej.Jak macie wykończony prog ?Czy od czoła tez macie styropian? Czy normalnie podjechałem kostka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patent.x 02.01.2018 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Wstaw jakieś zdjęcie na którym będzie to widoczne. Styropianem raczej nie wypełnia się progu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 03.01.2018 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Ja nie wypełniałem.Chodzi mi czy macie od zewnątrz też pas ocieplenia na równo z ociepleniem zewnętrznym ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patent.x 03.01.2018 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Głównie zajmuję się drzwiami wewnętrznymi, jednak z mojej wiedzy to sposób montażu progu zależy od tego jakie rozwiązania wybrałeś. Styropian w progach nie jest dobrym rozwiązaniem. Są lepsze na których opierasz próg. Jest to xps, czy specjalne poszerzenia podprogowe. Wygląda to mniej więcej tak jak w Calu:https://www.drzwi-cal.pl/assets/foto/TOP.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 10.01.2018 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Chyba Koledze chodzi o coś innego. Rzeczywiście próg można posadzić na posadzce, na XPSie, na poszerzeniu podprogowym jak w KMT, na klinarycie jak w Wikędzie, czy piankowym odpowiedniku klinarytu TOP z CALa. A to o co pytasz, to też zależy gdzie masz montowane drzwi. W licu muru czy schowane. Jak w licu to jedziesz kostką pod sam dom. Oczywiście dylatacja musi być zachowana. Pytanie też w jaki sposób masz posadowiony próg. Które z powyższych rozwiązań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts