cepa 03.01.2018 01:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 (edytowane) 3 lata temu płytkarz zrobił zbyt mały spadek 0,3cm na 100cm długości, a do tego założył niski syfon i woda wylewa mi się spod drzwi prysznica. Dobry chłop i fachowiec, ale bez mojej zgody podszedł do tematu zbyt oszczędnie i stąd problemy.Obecnie dokleiłem próg i założyłem lepszą uszczelkę, ale zawsze istnieje obawa przed wylaniem. Ja świadom sytuacji próbuję kontrolować czy podczas kąpieli woda się nie wylewa, ale moi domownicy już nie bardzo o tym pamiętają.Jednak mam dość tego stresu i wpadłem na taki pomysł. Wytnę płytki i podbudowę pod nimi pod całymi drzwiami prysznica robiąc głęboki na 2 cm i szeroki na 5cm kanał i pociągnę go do istniejącego odpływu liniowego łącząc go z nim.Oczywiście położę w tym kanale izolację i uszczelnię go wypełniając po całości fugą epoksydową. Żeby było równo z podłogą w prysznicu i dla estetyki w tym kanale położę plastikowe kratki basenowe.Liczę na to, że woda nie będzie się już zbierać pod drzwiami tylko odpływać zrobionym kanałem do odpływu liniowego.Czy to dobry pomysł? Uda mi się ? Co mogę schrzanić ? Właściwie to zamierzam wezwać ponownie tego samego fachowca i normalnie mu zapłacić.Nie chcę rozwalać całego prysznica, bo boję się, że jak ruszę w nim całą podłogę to naruszę uszczelnienia w rogach, odpadną płytki na ścianie i pojawią się kolejne problemy.Choć właściwie przydałby się głębszy odpływ liniowy, więc nie wykluczam demolki.A może macie jakieś inne pomysły sugestie?Może ktoś to już przechodził i są jakieś gotowe inne rozwiązania. Edytowane 3 Stycznia 2018 przez cepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cepa 03.01.2018 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Może ktoś cokolwiek napisać. Please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cepa 03.01.2018 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Pomocne to forum.... "po zbóju" Czyżby masa samochwał i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 03.01.2018 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 (edytowane) macie jakieś inne pomysły sugestie? Spadek 0,3cm na metr jest jak najbardziej ok, problem leży w odpływie, masz notorycznie zapchany włosami kobiet syfon lub dalej rurę odpływową. Zacznij od oczyszczenia i sprawdzenia tych dwóch rzeczy, i nie bądż niewdzięcznikiem i podziękuj ladnie jak rada okaże się pomocna, większość nowych na forum z postawą rozszczeniową notorycznie zapomina podziękować. Powodzenia Tomraider. Edytowane 3 Stycznia 2018 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts