sajmek 03.01.2018 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Witam, Mam 2 pytania odnośnie ocieplenia poddasza. 1) Wiem, że przy membranie wysokoparoprzepuszczalnej nie muszę dawać sznurkowania pomiędzy wełną, a membraną (wełna może dochodzić).Słyszałem jednak, że wełna (15cm), może się rozszerzyć nawet do 17cm i wypychać membranę, co spowoduje jej nietrwałość. Czy jednak to sznurkowanie wykonać? Czy nie jest to konieczne? 2) Jakie akcesoria są jeszcez niezbędne do uszczelnienia folią paroizolacyjną?a) folia paroziolacyjnab) taśma do łączenia foli na zakładachc) tasma dwustronna do przyklejania foli do profili alu i teraz jak łączyć ją ze ścianami,drewnem itp? Dwustronna tasma butylowa czy klej?Czy butyl mogę też wykorzystać do przyklejania foli do profili i do uszczelniania zakładów (zamiast innych taśmy?)Mysłałem od dorkenie do łączenia foli na zakładach, ale nie wiem co ze ścianami.Czy nie łączyć foli paroizolacyjnej ze ścianami? z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts