Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzisiaj zauważyłem, że cieknie mi przez obróbkę blacharską przy kominie, jakie uszczelniacze dekarskie polecacie na mokre podłoże w temperaturze w okolicach 0 stopni?

Tytan i Sondal mają specjalistyczne uszczelniacze dekarskie, które można stosować w tych temperaturach, 11FC nie można, ale może znacie coś lepszego, będę łączył obróbkę blacharską z klinkierem i papą.

https://forum.murator.pl/topic/234949-jaki-dobry-uszczelniacz-dekarski-do-stosowania-zim%C4%85/

Generalnie to chyba każdy uszczelniacz dekarski ma takie parametry i podobne zakresy temperatur stosowania. Sedno tkwi w trwałości uszczelniacza, utrzymaniu koloru i dobrych parametrów aplikacji (w s ensie żebu się dobrze nakładał - nie był zbyt oleisty, zbyt such czy nie przywierał do powierzchni). Generalnie takie TOP uszczelniaczy to nieśmiertelny Soudal, Beko i DenBraven. Ale bardzo dobre są też Siki.
Generalnie to chyba każdy uszczelniacz dekarski ma takie parametry i podobne zakresy temperatur stosowania. Sedno tkwi w trwałości uszczelniacza, utrzymaniu koloru i dobrych parametrów aplikacji (w s ensie żebu się dobrze nakładał - nie był zbyt oleisty, zbyt such czy nie przywierał do powierzchni). Generalnie takie TOP uszczelniaczy to nieśmiertelny Soudal, Beko i DenBraven. Ale bardzo dobre są też Siki.

A na końcu Sika? Sikaflex Crystal Clear to najwyższa półka uszczelniaczy, temperatura stosowania w zakresie od -40 do +80 stopni. Każdy dobry dekarz to potwierdzi.

A na końcu Sika? Sikaflex Crystal Clear to najwyższa półka uszczelniaczy, temperatura stosowania w zakresie od -40 do +80 stopni. Każdy dobry dekarz to potwierdzi.

a czym on sie rózni od sikaflex 11FC, bo tego mi polecano a jak czytam to to prawie to samo ?

Sikaflex Crystal Clear z karty technicznej:

INFORMACJE O APLIKACJI: Temperatura otoczenia Minimum +5 °C / Maksimum +40 °C

Zwracam honor. Pomyliłem temperaturę stosowania z temperaturą użytkowania. Pzdr.

a czym on sie rózni od sikaflex 11FC, bo tego mi polecano a jak czytam to to prawie to samo ?

Sikaflex 11 FC+ na bazie poliuretanu, różne kolory

Sikaflex Crystal Clear - na bazie polimeru, przezroczyty