JacekF 03.01.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Dzień dobry. Dostałem wycenę instalacji ogrzewania, wody i kanalizacji. Pan z polecenia i mówi dość sensownie bo inni wykonawcy którzy byli na wycenie to strasznie motali się przy opisie co będą robić itp. Prosił bym was bardzo o rzucenie okiem na ten kosztorys i najważniejsze o co mam zapytać wykonawcę bo kompletnie się na tym nie znam.Nie chodzi mi tu o waszą opinię czy taki koszt to dużo czy mało bo wiem że stawki są różne. Chodzi mi o podpowiedź o co zapytać wykonawcę podczas rozmowy, co można jeszcze dodać lub zmienić, czy wszytko jest opisane w tym zestawieniu czy coś jest nie do końca wyjaśnione? Kosztorys obejmuje wykonanie instalacji wodnej (pp sigma-li) i kanalizacji (magnaplast) pod urządzenia parter:- pod wodomierz - instalacja do stacji uzdatniania wody - kratka ściekowa (kotłownia)- zasobnik wody - piony wod i kanalizacji x 2- zlewu i zmywarki - wc (bez konstrukcji)- umywalki - brodzik - zawór czerpalny x 2 (garaż, na ogród)- umywalki w kotłowni Kosztorys obejmuje wykonanie instalacji wodnej (pp sigma-li) i kanalizacji (magnaplast) pod urządzenia poddasze:- wanna- umywalka- wc (bez konstrukcji)- pralka- umywalka- cyrkulacja ciepłej wody- odpowietrzenie kanalizacji x 2 Kosztorys obejmuje wykonanie instalacji C. O grzewania - wykonanie zasilania głównego z kotłowni do rozdzielaczy rurą PP stabi-glass Ø32- montaż skrzynki i rozdzielacza do ogrzewania podłogowego z rotametrami na parterze- montaż skrzynki i rozdzielacza do ogrzewania podłogowego z rotametrami na poddaszu - wykonanie instalacji do dwóch grzejników w łazience i garażu na parterze zakończone zaworami grzejnikowymi (HERZ, DANFOSS)- wykonanie instalacji do grzejników w łazience i pralni na poddaszu zakończonych zaworami grzejnikowymi (HERZ, DANFOSS) - wykonanie instalacji ogrzewania podłogowego na parterze i poddaszu budynku (rura 16x2 WAWIN, co 15 cm.)- wykonanie instalacji elektrycznej do sterowania poszczególnymi pętlami o. podłogowego- wykonanie prób szczelności w.w. instalacji i przekazanie Protokołów z Przeprowadzonych Prób Szczelności WOD-KAN-CO Edytowane 4 Stycznia 2018 przez JacekF Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/234952-wycena-instalacji-prosz%C4%99-o-opini%C4%99/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts