APD83 03.01.2018 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Witam,jestem nowa na forum. Właśnie zaczynamy budowę. Projekt, pozwolenie jest, ekipa jest. Ponieważ mieszkam na Śląsku, w mieście z najgorszymi wskaźnikami jakości powietrza w Europie, mam ogromny dylemat. WM z rekuperacją czy WG i oczyszczacze powietrza w domu. W chwili obecnej ratujemy się mobilnym oczyszczaczem powietrza z Sharpa, nie ma co ukrywać to co jest na zewnątrz, trafia również do środka, choćby nie otwierało się okien i zatkało wszystkie wloty powietrza (czego oczywiście nie robię bo tlen też do życia potrzebny). Kiedy stężenie jest 1200% przekroczone płakać się chce!Bardzo zależy mi na czystym powietrzu w domu, ale przy tej skali stężeniach obawiam się, że rekuperacja a) nie da rady przy założeniu (kosztownej) masy wszelakich filtrów, b) będzie wtłaczać (przy założeniu f7) więcej smogu do środka niżby to się działo przy tradycyjnej wentylacji.Czy znajdzie się mądra głowa, która ma już doświadczenie z tego typu sytuacją, tudzież ktoś kto fachowo doradzi, którą opcję wybrać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foxy 08.01.2019 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 I co, coś wymyśliłaś? Ja drążę dokładnie ten sam temat i jestem w Rybnika, czyli wszystko jasne Poczytaj ten wątek, ja tam się ostatnio udzieliłem, może to Ci coś da, choć ja na razie jestem w kropce ;-( https://forum.muratordom.pl/showthread.php?345269-Ile-py%C5%82u-PM-2-5-wdychamy-w-domu-z-rekuperacj%C4%85-mechaniczn%C4%85/page8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 09.01.2019 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Na pewno za ileś lat nie będzie już takiego zanieczyszczenia ( ale za ile ?? ) a teraz reku + dodatkowe skrzynki filtracyjne na czerpni , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts