Gość Arturo72 01.06.2018 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 (edytowane) Glazurnicy się wściekli... 70-75zł/m2 za położenie podłogi... heksagon na ścianach 150zł/m2 Help Szukaj wśród znajomych. Położenie kafli to żadna kosmiczna robota Normalna cena u mnie 40km od Warszawy. Wy to inna kasta.... Edytowane 1 Czerwca 2018 przez Tomaszs131 Łączenie postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 01.06.2018 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Glazurnicy się wściekli... 70-75zł/m2 za położenie podłogi... heksagon na ścianach 150zł/m2 Help Prawie trzy lata temu płaciłem 35 zł za metr2. Patrząc na dzisiejsze stawki to jakaś masakra, stawiając swój pierwszy dom uważałem że koszt inwestycji jest chorendalny. Strach pomyśleć ile kosztowałby mnie w obecnych realiach rynkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.06.2018 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Prawie trzy lata temu płaciłem 35 zł za metr2. Patrząc na dzisiejsze stawki to jakaś masakra, stawiając swój pierwszy dom uważałem że koszt inwestycji jest chorendalny. Strach pomyśleć ile kosztowałby mnie w obecnych realiach rynkowych. A ja widzę to troszkę inaczej. Dzisiaj ludzie nie myślą,po prostu. Czyli nastapilo zidocenie inwestorów. Moi byli wykonawcy mają tą samą cenę co w 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 01.06.2018 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Położenie kafli to żadna kosmiczna robota Tak, szczególnie takich 120cmx60cm ...bo ostatnio tak jakoś ludzie takie wybierają. Metry lecą niczym u Pstrowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.06.2018 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Tak, szczególnie takich 120cmx60cm ...bo ostatnio tak jakoś ludzie takie wybierają. Metry lecą niczym u Pstrowskiego Naucz się to będziesz miał gratis ale do tego nie można mieć dwóch lewych rąk. Spokojnie taki wymiar bym zrobił sam. Łatwiej niż 60"60 który robiłem u siebie z przycieciem 45st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaisaa 04.06.2018 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Glazurnicy się wściekli... 70-75zł/m2 za położenie podłogi... heksagon na ścianach 150zł/m2 Help O fuck:eek: Może to głupio zabrzmi, ale cieszy mnie, że nawet doświadczona Doli jest zaskoczona cenami. Świadczy to tylko o tym, że innym też ciężko się połapać co i jak. I choć raz moi Panowie są tani bo liczą od 55 m2 gresu do 120 za jakieś duże wypierdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.06.2018 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 O fuck:eek: Może to głupio zabrzmi, ale cieszy mnie, że nawet doświadczona Doli jest zaskoczona cenami. Świadczy to tylko o tym, że innym też ciężko się połapać co i jak. I choć raz moi Panowie są tani bo liczą od 55 m2 gresu do 120 za jakieś duże wypierdy. Uśmiechnij się do sąsiada,zaswiec dekoltem i będzie tanio. Mówię poważnie bo położenie kafli to nie jest żadna filozofia dla kogoś kto ma zdrowe ręce. Niestety sami inwestorzy rozbestwili wykonawców bo przecież 500+ dostają to muszą płacić. Dobra zmiana postępuje ... Spowodowała totalną bezmyślność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 05.06.2018 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Chłopie co ty bredzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 05.06.2018 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Mówię poważnie bo położenie kafli to nie jest żadna filozofia dla kogoś kto ma zdrowe ręce. Niestety sami inwestorzy rozbestwili wykonawców bo przecież 500+ dostają to muszą płacić. Dobra zmiana postępuje ... Spowodowała totalną bezmyślność... Wszystko to żadna filozofia , ale liczy się też efekt końcowy ... Fachowiec wie jak sobie poradzić z krzywiznami i innymi problemami aby efekt końcowy był jak najlepszy ... Ja w starym domu kładłem płytki w kotłowni i garażu , ale wiedziałem że w nowym domu zlecę to fachowcowi , bo efekt końcowy był daleki od tego jak by to ułożył fachowiec .. W nowym domu zleciłem fachowcowi i wiem że się mocno męczył , bo ściany nie równe itd i musiał nieźle kombinować. Poza tym miał profesjonalne narzędzia co cięcia płytek których mi by się nie opłacało kupić. Po to się zatrudnia fachowca z doświadczeniem i praktyką aby było to położone profesjonalnie ... Jak dla mnie dobry gres jest za drogi aby "testować" swoje umiejętności w swoim domu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila. 05.06.2018 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Uśmiechnij się do sąsiada,zaswiec dekoltem i będzie tanio. Mówię poważnie bo położenie kafli to nie jest żadna filozofia dla kogoś kto ma zdrowe ręce. Niestety sami inwestorzy rozbestwili wykonawców bo przecież 500+ dostają to muszą płacić. Dobra zmiana postępuje ... Spowodowała totalną bezmyślność... Hahahahahaha Idąc tym tropem, "posiadacz" trójki dzieci otrzymuje 1000 zł miesięcznie. Rocznie dostanie 12.000 zł. Nie no, zarąbista kwota żeby szaleć z wykończeniówką Nie jestem zwolenniczką żadnej partii ale tych pierdów nie da się czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 05.06.2018 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 idąc tym tropem lepiej wziąć 2msc wolnego i zbudować dom samemu przecież co to za problem wykopać fundamenty, zrobić zbrojenie i postawić cegłe obok cegły żadna filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 05.06.2018 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Ciekawe skąd wziąć na to wszystko czas.. Sam chcę wykonać część rzeczy sam, ale tylko takich które rzeczywiście będą się oplacaly - jak np inteligentny dom z całą instalacją. W wolnej chwili porobię sobie też zabudowy stałe, bo tutaj efekt końcowy nie odbiega od tego, który robią specjaliści. Nie mam zamiaru budować jednak 2 lata.. Mój czas nie jest bezcenny - wolę w tym czasie normalnie zarabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 05.06.2018 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Dostałem wycenę na elewację. 20cm grafit i tynk silikatowy. Materiał z robocizną i nic mnie nie interesuje. Cena 160zl / m2. Fachowiec z białej listy. Dużo, mało? Mało to chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 05.06.2018 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Uśmiechnij się do sąsiada,zaswiec dekoltem i będzie tanio. Ja nie mogę, co za myślenie... To ja się staram żeby mnie "poważni fachowcy, majstry od siedmiu boleści" brali na poważnie, czytam, dociekam, zadaje trudne pytania, posługuję się fachowym słownictwem, w końcu po pół godzinie rozmowy nabiera ona cech merytorycznej wymiany zdań, a nie "będzie pani zadowolona", a ten mi pisze, że mam wystawić dekolt i się załatwi. @Arturo72 weź się z takim myśleniem schowaj za szczaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 05.06.2018 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Dostałem wycenę na elewację. 20cm grafit i tynk silikatowy. Materiał z robocizną i nic mnie nie interesuje. Cena 160zl / m2. Fachowiec z białej listy. Dużo, mało? Mało to chyba nie W zeszłym roku dostałem za to samo 140zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 05.06.2018 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Dostałem wycenę na elewację. 20cm grafit i tynk silikatowy. Materiał z robocizną i nic mnie nie interesuje. Cena 160zl / m2. Fachowiec z białej listy. Dużo, mało? Mało to chyba nie Chyba normalnie, ja mam 135 zł ale zaklepałem w grudniu. Teraz jak się rozglądałem to poniżej 150 zł nie znalazłem (20cm grafit tynk silikatowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 05.06.2018 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Czemu dajecie tynki silikatowe a nie sylikonowe? Pomijam cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 05.06.2018 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Czemu dajecie tynki silikatowe a nie sylikonowe? Pomijam cenę. A rzeczywiście, u mnie była wycena z tynkiem silikonowym Bolixa i siatką Caparola, i to na styro termoorganiki 031 20cm i to była cena netto, ale na 8% VAT. Czyli 150 zł brutto / m2. Patrzę na wycenę i jak wszystko na STO to jeszcze dodatkowo 25 zł netto do powyższej wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 05.06.2018 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 (edytowane) U mnie też sylikonowe jak poniżej, wszystko na 8% cena 135 jest netto . Z listwy startowej raczej zrezygnuję Zastosowanie listew przyokiennych beta plast, okapników, mocniejsze narożniki z siatka, kołki wraz z zaślepkami , klejenie obwodowe,montaż listwy startowej aluminiowej siatka ceresit, piana na łączenia płyt styropianowych ceresit, tynk sylikonowy jasna gama kolorystyki - 135zł Edytowane 5 Czerwca 2018 przez Papucy q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 05.06.2018 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 (edytowane) Od m2 odejmują otwory okienne i drzwiowe czy nie? Ja miałem ofertę z materiałem ze zużycia + robocizna za m2/bez odliczania otworów. 25cm grafitowego na Caparolu wychodziło ~175 brutto/m2 Edytowane 5 Czerwca 2018 przez agb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts