Robaczywy 27.11.2018 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Ile kosztowały Was materiały na wod-kan? Hydraulik chce 10 000. Niby dał WZki, ale zrozumiec z nich co jest co to nie wchodzi w grę . Zmierzam do tego, że wydaje mi się drogawo, ale może się mylę? Z tego 4tys to geberity i rozdzielacze do podłogówki - to jest ok. Natomiast 6tys za rurki do kanalizy (nie liczę tych pod chudziakem bo to było wczesniej), wody ciepłej i zimnej, kolanka, osłony termiczne, itp, wydaje mi się dużo, ale może mi się tylko wydaje? Nie ma w tym rur od podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 27.11.2018 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Ile kosztowały Was materiały na wod-kan? Hydraulik chce 10 000. Niby dał WZki, ale zrozumiec z nich co jest co to nie wchodzi w grę . Zmierzam do tego, że wydaje mi się drogawo, ale może się mylę? Z tego 4tys to geberity i rozdzielacze do podłogówki - to jest ok. Natomiast 6tys za rurki do kanalizy (nie liczę tych pod chudziakem bo to było wczesniej), wody ciepłej i zimnej, kolanka, osłony termiczne, itp, wydaje mi się dużo, ale może mi się tylko wydaje? Nie ma w tym rur od podłogówki. Ciężko porównywać. Ja płaciłam ok 10tys za robociznę z materiałem. Dwa rozdzielacze (8 i 10 obiegów) do podłogówki, dwa geberity w tym jeden slim (cena razy 1,5), 8 podejśc pod odbiór wody (kran / wanna / prysznic). Bez cyrkulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 27.11.2018 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 No wiem wiem, że ciężko, raczej chodzi o rząd wielkości, no i chyba by się zgadzało - niestety U mnie również dwa Geberity w tym jeden slim 2 x rozdzielacz Kan-Therm 12 sekcji + w jednym dolozona 13sta 10 podejśc pod wodę, jedene prysznic to bateria podtynkowa poza punktmai odbioru wody kanaliza jeszcze pod skropliny z reku, kratka w kotłowni i do szuszarki w pralni No to chyba pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 27.11.2018 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Też miałam kratkę w kotłowni, odprowadzenie skroplin z reku i jeszcze pieca gazowego. Również podłączenie wody i kanalizy do pralni. A, i jeszcze przygotowanie do podłączenia zmiękczacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 28.11.2018 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 O właśńie o podejściu pod zmiękczacz zapomniałem. Pozostaje mi opcja płać i płacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo8704 30.11.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Hejka A u nas taka sytuacja https://youtu.be/jCbvB9iVfQo Może kogoś zainspiruje A tym czasem walczymy z wilgocią z posadzek :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.11.2018 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Hejka A u nas taka sytuacja https://youtu.be/jCbvB9iVfQo Może kogoś zainspiruje A tym czasem walczymy z wilgocią z posadzek :/ Szacun za filmik i jakbym widział siebie Mam dalej taki wihajster co to robi dolki Co do posadzek,jak już doszły to grzać i wygrzewac. Jest specjalny program na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.11.2018 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 (edytowane) Ile kosztowały Was materiały na wod-kan? Hydraulik chce 10 000. Niby dał WZki, ale zrozumiec z nich co jest co to nie wchodzi w grę . Zmierzam do tego, że wydaje mi się drogawo, ale może się mylę? Z tego 4tys to geberity i rozdzielacze do podłogówki - to jest ok. Natomiast 6tys za rurki do kanalizy (nie liczę tych pod chudziakem bo to było wczesniej), wody ciepłej i zimnej, kolanka, osłony termiczne, itp, wydaje mi się dużo, ale może mi się tylko wydaje? Nie ma w tym rur od podłogówki. Myśl i licz,przecież wiesz z projektu ile potrzeba mb rurek,wiesz ile potrzebujesz kibelkow,wiesz ile masz pętli i jaki rozdzielacz potrzebujesz. Czy masz problem z wejściem na allegro i porównaniem cen za to ? Jeśli wyjdzie Ci taniej samemu kupić materiał to mówisz gościowi,że płacisz jedynie za robicizne chyba,że zejdzie Ci z materiałem w cenach z allegro. Edytowane 30 Listopada 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 08.12.2018 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 To już za dużo roboty, uzyskałem potwierdzenia, że cena jest zbierza z tym co inni płacili, realna, nie będę liczył każdego kolanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 11.12.2018 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Zastanawiam się czy ogrzewać trochę budynek w zimę + wietrzenie w celu wysuszenia go. Żadnych prac wewnątrz nie planuję narazie, więc nie wiem czy to ma sens. Trochę w niego wątpię po tym jak w zeszłym tygodniu od wilgoci na zewn. woda lała mi się dosłownie po wszystkim i to co wyschło przez kilka miesięcy jest od nowa mokre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 11.12.2018 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Zastanawiam się czy ogrzewać trochę budynek w zimę + wietrzenie w celu wysuszenia go. Żadnych prac wewnątrz nie planuję narazie, więc nie wiem czy to ma sens. Trochę w niego wątpię po tym jak w zeszłym tygodniu od wilgoci na zewn. woda lała mi się dosłownie po wszystkim i to co wyschło przez kilka miesięcy jest od nowa mokre Czym chcesz ogrzewać? I co masz zrobione już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 11.12.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Nagrzewnicą, kozą. Gołe zamknięte mury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 11.12.2018 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Nagrzewnicą, kozą. Gołe zamknięte mury. To na cholerę. Nie ruszaj. Strata czasu i pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 11.12.2018 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Też mi się tak zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 17.12.2018 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Hej, Czy ktoś robił wylewki przed tynkami? Z racji tego, że elektryka idzie pod podłogą, a w styczniu wejdzie hydraulik, myślę, czy nie zamienić trochę kolejności. Płaska podłoga to wygoda dla tynkarzy, a dla mnie mniejsze ryzyko, że coś popsują. Jakie są minusy tej kolejności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 17.12.2018 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Coraz częściej robimy tynki po wylewkach. Pamiętaj wtedy o jednej rzeczy aby piankę dylatacyjną przykleić do podłogi by była dylatacja między posadzką a tynkiem. Jakie tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 17.12.2018 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Cementowo wapienne, a wylewka anhydryt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 17.12.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 To musisz też uważać przy obrzutce. Tynk zejdzie ładnie ale obrzutka musi być zeskrobania w ten sam dzień bo na drugi odejdzie razem z posadzką. A tynki będziesz szpachlował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 17.12.2018 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Hej, Czy ktoś robił wylewki przed tynkami? Z racji tego, że elektryka idzie pod podłogą, a w styczniu wejdzie hydraulik, myślę, czy nie zamienić trochę kolejności. Płaska podłoga to wygoda dla tynkarzy, a dla mnie mniejsze ryzyko, że coś popsują. Jakie są minusy tej kolejności? Ja robiłam wylewki przed tynkami. Na poddaszu. Na parterze mam PF, jako docelową posadzkę, więc też przed tynkami Minusem może być zabrudzona posadzka i chyba tylko tyle. Ale w sumie chudziak, przed rozkładaniem styropianu, też raczej wymaga czyszczenia, więc w sumie minusów brak. Też miałam rozłożone wszelkie instalacje na stropie przed tynkami, więc trzeba było je "zalać". Ps. U mnie nie dali dylatacji między tynkiem a posadzką. Na płycie fundamentowej nic się nie dzieje, a na piętrze tynk popękał na styku z podłogą i powykruszał się. Na szczęście będzie listwa przypodłogowa i wszystko przykryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 17.12.2018 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Dzięki. Będzie tynk zacierany kwarcem bez gładzi. Muszę to dobrze zdylatowac. Myślę, że trzeba będzie czyms dobrze zabezpieczyć przed zabrudzeniem posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts