Owczar 21.02.2018 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Dzięki. Poczytam w wolnej chwili, ale tak na szybko patrząc ostatnie wpisy, to wyfiltrować ziarno od plew nie jest łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 21.02.2018 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Nie tylko tam musisz filtrować ziarno od plew. Na całym FM musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stafik73 25.02.2018 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Witam wszystkich. Planuje rozpocząć budowę małej parterówki w okolicy Wrocławia. Domek 95m2 pow. użytk. Płyta fundamentowa na 16 cm xps, 6 cm Eps na płycie. Ściana 24 cm keramzyt + styropian 0,32. Podłogówka ogrzewana pompą ciepła.Jestem na etapie kończenia formalności i składania pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 25.02.2018 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Witam wszystkich. Planuje rozpocząć budowę małej parterówki w okolicy Wrocławia. Domek 95m2 pow. użytk. Płyta fundamentowa na 16 cm xps, 6 cm Eps na płycie. Ściana 24 cm keramzyt + styropian 0,32. Podłogówka ogrzewana pompą ciepła. Jestem na etapie kończenia formalności i składania pozwolenia na budowę. Witam sąsiada Wprawdzie zupełnie nie z tej strony Wrocławia, ale grunt, że rejon ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek-89 25.02.2018 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Witam, ja z żoną i ekipą budowlaną czekamy na cieplejszą aurę. Stan zero mamy już wyprowadzony w tamtym roku. Budujemy dom Julka 3 z pracowni MG Projekt. Chętnie wymienię się doświadczeniami z budowy tego projektu. Chciałbym dodać, że w każdym jednym składzie budowlanym straszą podwyżkami, dlatego trzeba się śpieszyć z zakupem cegieł, zbrojenia, cementu, wapna itp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stafik73 25.02.2018 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Doli. czy czasem u ciebie jakiś prac nie wykonywał pan Antoni Nowak.Poważnie rozważam współpracę z nim.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 25.02.2018 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Doli. czy czasem u ciebie jakiś prac nie wykonywał pan Antoni Nowak.Poważnie rozważam współpracę z nim.pozdrawiam Tak, robił nam działówki i szczerze polecam. Bardzo słowna i dokładna ekipa. Szkoda że spotkaliśmy się tylko na działówkach. A Pan Antoni raczej robi w Twoich okolicach, więc tym bardziej warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 27.02.2018 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Czy kierownik budowy przygotowywał Wam plan BIOZ (Bezpieczeństwa i ochrony zdrowia)? Zastanawiam się czy to jest konieczne. Mój mi przygotował i chce podpisu każdego w pracowników wykonawcy. Mam tez oświadczenie dla każdej firmy, która będzie coś robić na budowie, że maja aktualne przeszkolenie BHP, badania, uprawnienia itp. Z jednej strony fajnie, to nas zabezpiecza w pewnym sensie, ale obawiam się co na to wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 27.02.2018 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Czy kierownik budowy przygotowywał Wam plan BIOZ (Bezpieczeństwa i ochrony zdrowia)? Zastanawiam się czy to jest konieczne. Mój mi przygotował i chce podpisu każdego w pracowników wykonawcy. Mam tez oświadczenie dla każdej firmy, która będzie coś robić na budowie, że maja aktualne przeszkolenie BHP, badania, uprawnienia itp. Z jednej strony fajnie, to nas zabezpiecza w pewnym sensie, ale obawiam się co na to wykonawcy. Tak, nam też dał, ale ostatecznie żaden wykonawca nie podpisał, a i kierownik się nie dopominał jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 27.02.2018 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 (edytowane) Doli, a powiedz proszę, czy nikt nie podpisał, bo nie chciał, czy po prostu nie dawałaś im tego? Edytowane 27 Lutego 2018 przez Robaczywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 27.02.2018 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Dawałam, ale wykonawca się krzywił, niby wziął do podpisu, ale nigdy mi nie oddał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 27.02.2018 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Dawałam, ale wykonawca się krzywił, niby wziął do podpisu, ale nigdy mi nie oddał. Bo to nie Ty powinnaś dawać tylko KB. Ciebie to w zasadzie nie interesuje bo od BHP na budowie jest KB i on za to odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 27.02.2018 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Bo to nie Ty powinnaś dawać tylko KB. Ciebie to w zasadzie nie interesuje bo od BHP na budowie jest KB i on za to odpowiada. Korona mi z głowy nie spadnie jak przekażę kilka kartek papieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 27.02.2018 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Korona mi z głowy nie spadnie jak przekażę kilka kartek papieru. No ale właśnie dlatego zostały olane bo Ty je przekazałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 27.02.2018 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Daj spokój, wykonawca widział się z KB co najmniej 3 razy - serio papiery zaginęły bo ja je przekazałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
latosowy 01.03.2018 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Witam! Jesteśmy z narzeczoną na etapie załatwiania pozwolenia na budowę domu z poddaszem użytkowym w gm. Kobierzyce koło Wrocławia. Ściana jednowarstwowa z ceramiki szlifowanej wg. projektu indywidualnego. Mamy nadzieję zacząć w tym roku, ale wysypała nam się ekipa i trzeba zacząć kombinowanie. Może ktoś ma namiary warte sprawdzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpg 04.03.2018 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Witam wszystkich. Planujemy rozpoczęcie budowy w tym roku ale coraz bardziej wydaje mi się to nierealnym celem. Tak naprawdę jesteśmy na etapie adaptacji projektu (mamy projekt wybrany i rozważamy jakie ściany/ocieplenie/strop/ogrzewanie) na działce teoretycznie budowlanej trawa radośnie rośnie.I powiem szczerze że nie ogarniam tego wszystkiego. Z czego ściany, jaki sufit, jakie ogrzewanie czy przeskalować pompę ciepła czy nie, a jakie zapotrzebowanie na energie cieplną będzie miał dom (od tego zależy potencjalna moc pompy ciepła a co za tym idzie jej cena). Miałem trochę nadzieje że jak pójdę do architekta to on mi pomoże w wyborze powie coś w stylu : technologia A ma takie plusy i minus technologia B takie proszę wybrać. A tutaj jeden architekt koniecznie chce jak najmniej zmian w projekcie wprowadzać kolejny z drugiej strony strop lany bez większego uzasadnienia. No po prostu jakiś meksyk.Jak wy w tym wszystkim łapiecie? Skąd wiecie co wybrać i jakie macie możliwości?Już nie mówię o tym że złapanie dobrej ekipy w tym roku będzie graniczyło z cudem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 04.03.2018 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Musisz czytac i sam dojsc do jakis wnioskow niektorzy studiuja forum kilka lat zanim zaczna budowe. Dla jednego moze byc wazne co innego niz dla ciebie. Pytanie tez jak bardzo chcesz ciac koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 04.03.2018 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Witam! Jesteśmy z narzeczoną na etapie załatwiania pozwolenia na budowę domu z poddaszem użytkowym w gm. Kobierzyce koło Wrocławia. Ściana jednowarstwowa z ceramiki szlifowanej wg. projektu indywidualnego. Mamy nadzieję zacząć w tym roku, ale wysypała nam się ekipa i trzeba zacząć kombinowanie. Może ktoś ma namiary warte sprawdzenia? Masz za duzo pieniedzy ze chcesz sciane jednowarstwowa robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 04.03.2018 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Witam! Jesteśmy z narzeczoną na etapie załatwiania pozwolenia na budowę domu z poddaszem użytkowym w gm. Kobierzyce koło Wrocławia. Ściana jednowarstwowa z ceramiki szlifowanej wg. projektu indywidualnego. Mamy nadzieję zacząć w tym roku, ale wysypała nam się ekipa i trzeba zacząć kombinowanie. Może ktoś ma namiary warte sprawdzenia? Cześć. Sprawdź tutaj: BIAŁA LISTA WYKONAWCÓW Ja jeszcze wynotowałam z forum takie namiary: p.Przemek - 600 435 747 p. Anatol (Kola) - 665 383 255 p. Adam - 602 383 892 Sławek Smulik - 600 056 951 Pan Piotr Turek z Pęgowa - 886 217 927 p. Arkadiusz Śmiejak - 607 802 633 p. Artur - 508 098 688 Damian Bigelmajer z Domaszczyna - 669 989 021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts