Berenika 21.09.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Gidanex podał mi ceną przeszkleń na klatce schodowej: jedno okno w ścianie 170x250 oraz okno w dachu (30st) 170x500, drewniane, nie otwierane- 40 000zł Żyję na innej planecie czy to tyle ma kosztować??? Aha, wstępnie ma być z powłoką samoczyszcząca oraz antyrefleksyjną oraz oczywiście tzw. bezpieczne szkło (hartowane- nie tłucze się tylko wygina czy coś). Raczej na pewno zrezygnuję z tych udogodnień- oczywiście poza zahartowaniem. Macie może doświadczenie ile to POWINNO kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.09.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 BerenikaGdzieś tam Jareko już napisał o powłokach samoczyszczących i antyrefleksyjnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 21.09.2004 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Nooo jak się chce okno z szybą o długości pięć !!!!! metrów to to musi odpowiednio kosztować. A ile ważyć, ile kosztować transport i montaż? Matkooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 22.09.2004 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Macie może doświadczenie ile to POWINNO kosztować? Jedyne, co dziwi, to fakt, że firma w ogóle bez zastanowienia się nad cyframi, jakie jej wyszły z kalkulacji, podaje bez mrugnięcia okiem taką cenę klientowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmuu 22.09.2004 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 To bardzo dobrze ze sa konkretni. Mialem na budowie tynkarzy, ktorzy cene swojej pracy zaczeli podnosic w trakcie trwania prac, tlumaczac, ze nie chcieli mnie na poczatku naciagac. Skonczylo sie na zaplacie ustalonej kwoty za czesc tynku i rezygnacja z glupoli. Jesli nie owijaja w bawelne ceny to tylko plus dla firmy, przeciez nikt nie zmusi cie do kupienia u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 22.09.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 No, sorry, ale ja sie zawsze usmiecham na takie posty: Jak można bylo, wybierając projekt, kierowac się tylko tym, ze jest piękny, bo ma zaj...ste okno w dachu. No, niestety - to musi kosztowac - a ile - to trzeba bylo przynajmniej orientacyjnie przed wybraniem projektu zadzwonic do 1-2 producentów i zapytac. To są "detale", na ktore zawsze trzeba zwracac uwage - w wielu projektach "modnych" i "odjechanych", ktore są budowane przez ludzi uczulonych na to, żeby sie otoczeniu jak najlepiej zaprezentowac - ma takie wlasnie pulapki. Dlatego wlasnie sie usmiecham, bo moje olewanie otoczenia i tego co ono myśli zaoszczedzilo mi takich niespodzianek (Za to równie niepraktyczna żona napędziła mi kosztów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 22.09.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Proponuje do dachu zamist jednego okna dać 6 okien VELUX GGL (78x160) a do ściany okno balkonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berenika 22.09.2004 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Hej, Przekorek Zabawa polega na tym, że to jest dom 6- rodzinny. A my mamy w nim 2- poziomowe 240 metrowe mieszkanie. Schody będą częściowo pod skosem. W projekcie nie ma tam żadnych przeszkleń i nie musimy ich robić. Popuszczamy na razie wodze fantazji żeby było we wnątrz trochę "inaczej". Wiem, że "inaczej" zawsze kosztuje i z tym się liczę. Próbuję się tylko zorientować czy nikt mnie nie nabija w butelkę. Od zewnątrz efekt będzie słabo widoczny bo jest to z tyłu domu, który stoi przy lesie i nie ma tam żadnej drogi. Kusi mnie, oj kusi to przeszklenie. Jak zrezygnujemy z tych "czarodziejskich" powłok (samoczyszczącej oraz antyrekfleksyjnej) to może się szarpniemy Pozdrawiam, Berenika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 22.09.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 berenika ! a to nie lepiej zbudować za tę kasę dom jednorodzinny o tym metrażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.09.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Jak zrezygnujesz z powłok to tak z raz na kwartał na drabinkę z 4 metrową. Z zewnątrz może nie będzie widać brudnych okien, ale gdzie ty taką firankę znajdziesz, co by od wewnątrz zakryła. Można iść do jakiego marketu z wysokim składowanie i poprosić o rozłozenie drabinki i podanie wiadra, i wejść na górę. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 22.09.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Berenika ja za okno dachowe (ogrodu zimowego) 230x140 place okolo 3000PLN razem z dodatkami i listwami (Fa Arex Karpicko WLKP). To wychodzi okolo 930PLN za m2. U ciebie to 8,5m2 wiec okno na pewno powinno sie zamknac w 10kPLN. No chyba ze to Pilkington to w 20kPLN. . Za 40kPLN mozna miec duzy ogrod zimowy a nie jedna szybe. Moze pole da sie podzielic na mniejsze i wtedy wyjdzie taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berenika 22.09.2004 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Aleksandryta: pewnie wielu powie, że lepiej. Ile ludzi tyle opinii. Ja nie chcę mieszkać w domu Kroyena: hmm, drabinka 4 metrowa odpada, bo to okno jest na III piętrze, a w połaci to właściwie na IV Raczej myślimy o alpiniście raz na jakiś czas. Liczę na to, że przez 10 lat nie wydamy na niego tyle co na te cholerne powłoki No i firanki to raczej tam nie będzie bo to jest przeszklenie na tle, którego stoją schody. A to większe (180x500) jest w dachu. tom soyer: no taka informacja to miód na moje serce A to co ty masz jest drewniane? Moja cena jest na okno z Gidanexu (drewnianie). Pan mówi, że to nie jest okno tylko ogród zimowy- ze względu na konstrukcję. I dlatego tyle kosztuje hmm, czyli jak zmienimy nomenklaturę i pogadamy o dużym oknie to może będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemcio13 22.09.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Jedyne, co dziwi, to fakt, że firma w ogóle bez zastanowienia się nad cyframi, jakie jej wyszły z kalkulacji, podaje bez mrugnięcia okiem taką cenę klientowi... Właśnie ja zrezygnowałem z firmy co obliczyła mi okno okrągłe w cenie 2700 ( średnica 150) inna podała cene podobną ale wytłumaczyli mi, że za okrągłe dopłata i otwieranie tyle itd. zrezygnowałem z otwierania wyszło 1400 z paroma pierdołkami dodatkowymi Ale 40000 to ja za wszystkie okna nie dałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 22.09.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 tom soyer: no taka informacja to miód na moje serce A to co ty masz jest drewniane? Moja cena jest na okno z Gidanexu (drewnianie). Pan mówi, że to nie jest okno tylko ogród zimowy- ze względu na konstrukcję. I dlatego tyle kosztuje hmm, czyli jak zmienimy nomenklaturę i pogadamy o dużym oknie to może będzie taniej cena ktora podalem dotyczy szyb(!) dachowych i potrzebynych profili alu i uszczelnien. U mnie to jest cos w stylu ogrodu zimowego (z drewna) - czesc dachu deskowana druga czesc przeszklona od kalenicy do okapu (140cm). Wlasnie w przyszlym tygodniu odbieram i bede montowal . Nie wiem jak to jest u ciebie ale jesli mozesz polozyc szyby na krokwiach to nie robilbym wogole ramy tylko zastosowal same szyby. oczywiscie na tych 5m to ta szybe trzebaby podpierac powiedzmy co 1,5m (czyms w rodzaju wymianow miedzy krokwiami) i nie wydaje mi sie aby stracilo to swoj urok i efekt. Popros chociaz o wycene czegos takiego w http://www.arex.biz.pl/ a zobaczymy co ci doradza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 22.09.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Hmm... A co jeśli - odpukać - zacznie o taką szybę za 40.000 złotych walić grad wielkości kurzych jaj albo synek sąsiadów zechce wypróbować sobie świeżo zmajstrowaną procę ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.09.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Grad to ubezpieczenie, a za czyny dzieci odpowiadają rodzice. Ale by strasznie zobaczyli jak Berenika na 4o K fakturkę przedkłada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 22.09.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Gidanex podał mi ceną przeszkleń na klatce schodowej: jedno okno w ścianie 170x250 oraz okno w dachu (30st) 170x500, drewniane, nie otwierane- 40 000zł Żyję na innej planecie czy to tyle ma kosztować??? Aha, wstępnie ma być z powłoką samoczyszcząca oraz antyrefleksyjną oraz oczywiście tzw. bezpieczne szkło (hartowane- nie tłucze się tylko wygina czy coś). Raczej na pewno zrezygnuję z tych udogodnień- oczywiście poza zahartowaniem. Macie może doświadczenie ile to POWINNO kosztować? nie przejmuj się, też dla mnie wyszło lepiej, że siedziałem jak to czytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts