Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Individual ala z102gp

Recommended Posts

Dom obecnie jest już wybudowany w stanie ssz. Budowa zaczeła się pod sam koniec lutego 2017r.

Jest to projekt indywidualny na podbudowie z102gp. Podobał się nam projekt ale przeróbki które chcialem i zmiany przekroczyły by koszt takiego projektu robionego.

Mianowicie przeróbki to:

Likwidacja wykurza, obniżenie garażu, wyjście z półpiętra na pokój/strych nad garażem co spowodowało robienie 2 płyt zbrojonych, zmiana dachu na jętkowy bez podpór ( spowodowało nowe przeliczania konstrukcji dachu) zmiana wiekości kotłowni, zmiany ścian nośnych na działowe ( spowodowało przeliczanie zbrojenia całej płyty na nowo ), poszerzenie domu w strone garażu .

Na razie powklejam zdjęcia które mam i opis materiałów domku jest w stopce.

20170227_170734.jpg

20170301_143536.jpg

20170301_143554.jpg

20170227_123032.jpg

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
Instalacja elektryczna już na końcówce niedługo tylko. Zdjęcia mojego początku instalacji DGP oraz skutki wysadzenia pianki montażowej która pozostała zapomniana na kozie. Dobrze że bylem w innym kierunku o 30 stopni do dna puszki bo to pozostało na scianie miał bym na twarzy i sobie całym.

20180310_155418.jpg

20180317_140441.jpg

20180317_140451.jpg

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 months później...
Hej, szybko jedziesz z tematem. Wrzuć jakieś nowe zdjęcia z bieżącego etapu :)

Masz jakieś ekipy godne polecanie do wykończeniówki?

Zdjęcia zrobie.

Ekipy cieżka sprawa bo sam miałem problemy. Generalnie ocieplanie poddasza z płytami i zaszpachlowaniem płaciłem po 65zł/m2.

Maluje sam. Płytki i podłogi kładzie gość z polecenia. tylko że jest z daleka i nie chce mu sie bardzo dojeźdzać.

Tak tynki cement wapno ale tynki zostawiłem nie szpachlowane czego troszke żałuje bo zostało troszke rysek i itp. 1x warto prze szpachlować mi brakło czasu i kasy na taki zabieg.

Gruntowanie najtańszy grunt póżniej Śnieżka latex grunt i na to farba Beckers biała lub Dekoral taki w pomarańczowo-białych opakowaniach.

Generalnie już prawie został mi tylko garaż do ogarnięcia. Na cały dom z gruntem pod płytki i malowanie weszło z 80-100l a farby drugie tyle na cały dom.

• 2 weeks później...
dziś mieli mi skończyć kotłownie ale nie zdążyli zrobie zdjęcia i zapodam. Wiec podłogówka wszędzie w łazienkach po 1 grzejniku drabinkowym ale na razie nie podpinam zobaczymy czy podłogówka to uciągnie jeśli tak zrobie drabinki na grzałki elektryczne.. W garażu 1 kaloryfer bedzie ale podpięty za sprzęgłem.