matiix 06.01.2018 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 Dom obecnie jest już wybudowany w stanie ssz. Budowa zaczeła się pod sam koniec lutego 2017r. Jest to projekt indywidualny na podbudowie z102gp. Podobał się nam projekt ale przeróbki które chcialem i zmiany przekroczyły by koszt takiego projektu robionego. Mianowicie przeróbki to: Likwidacja wykurza, obniżenie garażu, wyjście z półpiętra na pokój/strych nad garażem co spowodowało robienie 2 płyt zbrojonych, zmiana dachu na jętkowy bez podpór ( spowodowało nowe przeliczania konstrukcji dachu) zmiana wiekości kotłowni, zmiany ścian nośnych na działowe ( spowodowało przeliczanie zbrojenia całej płyty na nowo ), poszerzenie domu w strone garażu . Na razie powklejam zdjęcia które mam i opis materiałów domku jest w stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 06.01.2018 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 06.01.2018 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 06.01.2018 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 ;;; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 06.01.2018 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 (edytowane) ''' Edytowane 6 Stycznia 2018 przez matiix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 07.01.2018 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 Powodzenia w dalszej robocie. Będę śledził dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 17.02.2018 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 W tym tygodniu nadal prace nad instalacjami elektrycznymi i CO. przed tynkami a na zewnątrz udało się przygotować miejsce pod taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 18.02.2018 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Ile kosztował cie wod-kan? Pytam bo mam wyceny od 2500 do 5000 zl za robote z materiałem i zastanawiam się skad ta róznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 18.02.2018 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 płaciłem 10tys/zł za wod-kan z instalacjami pod CO z geberitami, i rozdzielaczami w szafkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 17.03.2018 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Instalacja elektryczna już na końcówce niedługo tylko. Zdjęcia mojego początku instalacji DGP oraz skutki wysadzenia pianki montażowej która pozostała zapomniana na kozie. Dobrze że bylem w innym kierunku o 30 stopni do dna puszki bo to pozostało na scianie miał bym na twarzy i sobie całym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 18.04.2018 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Obecnie jest sprzątanie do tynków i zostałą zakopana oczyszczalnia Hydro-wobet ZBB-7c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 13.05.2018 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Kolejny etap wjechały okna dachowe i nastała jasność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 26.05.2018 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2018 Teraz zrobione już tynki , ocieplenie podłogi plus podłogówka do końca maja wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 24.09.2018 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Hej, szybko jedziesz z tematem. Wrzuć jakieś nowe zdjęcia z bieżącego etapu Masz jakieś ekipy godne polecanie do wykończeniówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 24.09.2018 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Hej, szybko jedziesz z tematem. Wrzuć jakieś nowe zdjęcia z bieżącego etapu Masz jakieś ekipy godne polecanie do wykończeniówki? Zdjęcia zrobie. Ekipy cieżka sprawa bo sam miałem problemy. Generalnie ocieplanie poddasza z płytami i zaszpachlowaniem płaciłem po 65zł/m2. Maluje sam. Płytki i podłogi kładzie gość z polecenia. tylko że jest z daleka i nie chce mu sie bardzo dojeźdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 30.09.2018 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Hej matiix, powiesz coś więcej o malowaniu? Też czeka mnie przeprawa z malowaniem włąsnymi siłami. Jaką farbę użyłeś, jakie zużycie i czy jesteś zadowolony z efektu, oraz najważniejsze jak grunotwałeś? Masz tynki cem wap, dobrze pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 30.09.2018 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Tak tynki cement wapno ale tynki zostawiłem nie szpachlowane czego troszke żałuje bo zostało troszke rysek i itp. 1x warto prze szpachlować mi brakło czasu i kasy na taki zabieg.Gruntowanie najtańszy grunt póżniej Śnieżka latex grunt i na to farba Beckers biała lub Dekoral taki w pomarańczowo-białych opakowaniach.Generalnie już prawie został mi tylko garaż do ogarnięcia. Na cały dom z gruntem pod płytki i malowanie weszło z 80-100l a farby drugie tyle na cały dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArokX 12.10.2018 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 A pochwalisz się kotłownią? Masz podłogóke i drabinki z grzejnikiem. Jak to rozwiązałeś? Na podłodze masz jakieś panele drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 12.10.2018 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 dziś mieli mi skończyć kotłownie ale nie zdążyli zrobie zdjęcia i zapodam. Wiec podłogówka wszędzie w łazienkach po 1 grzejniku drabinkowym ale na razie nie podpinam zobaczymy czy podłogówka to uciągnie jeśli tak zrobie drabinki na grzałki elektryczne.. W garażu 1 kaloryfer bedzie ale podpięty za sprzęgłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 15.10.2018 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Oto zdjęcie kotłowni, już troche bez oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts