LucaO 08.01.2018 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Witam Zastanawiam się nad zamontowaniem w mniejszym salonie kominka wolnostojącego typu "KOZA"przez jedną ze ścian idzie murowany nie używany już komin , i pomyślałem by go wykorzystać Zależy mi bardziej na tym by w saloniku było "estetycznie" dlatego nie chcę piecyka za 2000 k zł w zwyż tylko coś do tej ceny a ,Jeśli chodziło by o ogrzewanie to do ogrzania miałaby zaledwie ok 40 m2 Prosiłbym tych którzy mają , mieli doczynienia z tego typu piecykami by doradzili jaką "Kozę" wybrać - by była estetyczna a zarazem funkcjonalna Oraz prosilbym o schemat montażu i jakie materiały wykorzystać do podłączenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.01.2018 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Witam Zastanawiam się nad zamontowaniem w mniejszym salonie kominka wolnostojącego typu "KOZA" przez jedną ze ścian idzie murowany nie używany już komin , i pomyślałem by go wykorzystać Zależy mi bardziej na tym by w saloniku było "estetycznie" dlatego nie chcę piecyka za 2000 k zł w zwyż tylko coś do tej ceny a ,Jeśli chodziło by o ogrzewanie to do ogrzania miałaby zaledwie ok 40 m2 Prosiłbym tych którzy mają , mieli doczynienia z tego typu piecykami by doradzili jaką "Kozę" wybrać - by była estetyczna a zarazem funkcjonalna Oraz prosilbym o schemat montażu i jakie materiały wykorzystać do podłączenia PozdrawiamGogle maja opcję - wpisujesz cenę graniczna i wskażą Ci produkt. Czy będzie on estetyczny? To bardzo indywidualna ocena i obawiam się, że możemy mieć różne zdania.... Pokaż co wybrałeś, może skorygujemy jakość...Ja mam do 2000 np takie cudeńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LucaO 08.01.2018 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Żona , bo to bardziej jej pomysł , zobaczyła coś takiego http://www.komin-expert.pl/images/fantazja.jpgStwierdziła że jej się podoba i chciała być a'la coś takiego , ale czy to się na coś godzi ? zaznacze ze nie chodzi nam o ogrzewanie całego domu czy całodziennego palenia , tylko dwa moze trzy razy w tygodniu do relaksu i "podgrzania" atmosfery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.01.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 W porównaniu z tym co Ci pokazałem - raczej badziew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.01.2018 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Za dwa tysiące szału niema .... Za 3400,- jest Evora w ceramice "kość słoniowa matowa" od Romotop Zalety ;- spełnia normy dla wszystkich województw z " kominkową specustawą " czyli Ekoprojekt - nikt nie zabroni tego używać ani teraz ani po 2022 roku [ spełnia normy czystości spalin ostrzejsze od Polskich na 202 rok ]- można podłączyć 100% powietrz do spalania z zewnątrz domu - stalowo-szamotowe palenisko Tylko cena wyższa od zaplanowanej - okładzina boków i góry z kafli ceramicznych Edytowane 8 Stycznia 2018 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 15.01.2018 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Nie pchaj się w tanie rozwiązania, posłuchaj tych dwóch Panów, oni wiedzą i znają temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 16.01.2018 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Gogle maja opcję - wpisujesz cenę graniczna i wskażą Ci produkt. Czy będzie on estetyczny? To bardzo indywidualna ocena i obawiam się, że możemy mieć różne zdania.... Pokaż co wybrałeś, może skorygujemy jakość...Ja mam do 2000 np takie cudeńka Możesz zapodać jakieś linki do opisów i cen tych kóz. Bo ta pierwsza i trzecia ta sama ale wyglądają dość oki. Lepiej kominek czy koze zamontować dodatkowo chce sie przekuć przez sufit i zrobić grawitacyjnie 2 wyjścia by dogrzać piętro .1 wyjście nad kominkiem a drugie po drugiej stronie korytarza 1,5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.01.2018 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Jak chcesz rozprowadzać ciepło po domu to raczej kominek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 17.01.2018 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 Jak chcesz rozprowadzać ciepło po domu to raczej kominek.... Ok a jesli jednak zdecydował bym sie na samą koze bez DGP to koza czy kominek. i po prosze nazwe tej kozy nr 1 i 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.01.2018 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 Co wybierzesz, to już nie moja w tym głowa...Piecyk zdecydowanie tańszy. Dobrą jakośc piecyka uzyskasz za 2-3 krotnie niższą cenę dobrego kominka. Pokazałem modele Flamingo (szukaj na stronie)...Kilka mam w dobrej cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LucaO 18.01.2018 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Panowie a co powiecie na kozę k5 na nodze lub k9 z Kratki.pl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 26.01.2018 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Tez szukam kozy do 3 tys i rowniez myslalem o K9 lub K8 z Kratki pl. Myślicie ze to dobra opcja? Warto wziac z ASDP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 26.01.2018 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Dodam tylko ze mam mozliwosc dolotu powietrza od posadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 28.01.2018 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Tez szukam kozy do 3 tys i rowniez myslalem o K9 lub K8 z Kratki pl. Myślicie ze to dobra opcja? Warto wziac z ASDP? Witam, z tego co mi wiadomo te kozy nie spełniają norm jakie w niedługim czasie wejdą w życie, a koszt późniejszego zamontowania elektrofiltra na komin będzie 2 razy droższy od tych kóz. Nie posiadają one również dolotu o którym piszesz w kolejnym poście. Zastanów się dobrze przed zakupem bo przyjdzie Ci ponieść dodatkowe koszta w przyszłości. Jeżeli zależy CI na żeliwie sprawdź DOVRE - ceny 2-3 razy wyższe ale w większości przypadków będą się nadawały do użytku za parę lat... i dolot powietrza też będą posiadać a jak nie żeliwo to stal - tu masz dużo większy wybór w cenach prawie kratkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts