Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koszt zalożenia ogrzewania gazowego w domu 70m2

Tomaszwoy55

Recommended Posts

• 5 months później...
  • Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Firma, która mi wstępnie wyceniała koszty, podała widełki między 11 a 13 tysięcy za kompleksową robociznę i materiały:

kocioł gazowy kondensacyjny dwufunkcyjny, cała instalacja, 6 grzejników w tym 3 większe, 3 mniejsze , plus demontaż CO węglowego

dom około 60 m2, jest już doprowadzony gaz

Szacunkowa cena chyba w normie, nie?

• 4 weeks później...

Witam,

Jeżeli jest Pan zdecydowany na wybór sprawdzonego gazowego kotła kondensacyjnego, zachęcam do sprawdzenia oferty kotłów z rodziny Logamax marki Buderus. Nasze kotły posiadają szeroki zakres modulacji mocy palnika w zakresie 12-100% oraz łatwy w obsłudze zintegrowany panel sterowania z ekranem LCD. Przy wyborze producenta kotła kondensacyjnego należy również mieć na uwadze jego renomę oraz sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis. Autoryzowani Instalatorzy marki Buderus gwarantują dobór i montaż kotła, przeprowadzenie pierwszego uruchomienia oraz w przyszłości pomagają przy wykonaniu okresowych przeglądów technicznych i ewentualnych napraw po okresie gwarancyjnym. Wszystkie czynności serwisowe wykonywane są do 24 godzin od zgłoszenia.

W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o naszych kotłach gazowych zachęcam do odwiedzenia strony internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/kotly-gazowe/

Pozdrawiam,

Konsultant marki Buderus

• 4 months później...
Witam,

Nasze kotły posiadają szeroki zakres modulacji mocy palnika w zakresie 12-100%

. Przy wyborze producenta kotła kondensacyjnego należy również mieć na uwadze jego renomę oraz sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis

Podpisuję się też pod tymi stwierdzeniami. Nim zainstalowałem piec gazowy, to dzielnie mi służył niebieski piec węglowy mający w swej nazwie "Logano".

Mam piec innej firmy, który wybrałem ze względu renomę, serwis, a wybór padł na taki kocioł, który pracuje z mocą 3 kW do 24 kW.

Pamiętam, że jeszcze kilka lat temu to piec o mocy od 4 kW z tej firmy był tylko na zamówienie.

a wybór padł na taki kocioł, który pracuje z mocą 3 kW do 24 kW.

Pamiętam, że jeszcze kilka lat temu to piec o mocy od 4 kW z tej firmy był tylko na zamówienie.

Jeśli masz na myśli Buderusa to Np mam piec z 2014 roku i ma 3,2kW minimalnej i to zwykły model GB072. Nic nie trzeba było zamawiać a to już prawie pięć lat. A już wtedy był topowy model GB162 który modulował od jeszcze mniejszej mocu

A jak na dziś kupiłeś kocioł który startuje od 3kw, jest to raczeej przeciętny wynik bo Buderus model GB062 V2 startuje od 2.2kW

https://www.buderus.com/pl/media/country_pool/professionals/karty-katalogowe/karty-katalogowe/buderus_logamax_plus_gb062-24kv2-2.pdf

https://www.buderus.com/pl/pl/profesjonalisci/pomoce-projektowe/karty-katalogowe/

• 3 weeks później...

Witam,

Ze względu na występowanie coraz częściej budynków o niższym zapotrzebowaniu na energię cieplną, producenci kotłów dostosowali się do tego trendu poprzez wprowadzenie do swojej oferty kotłów o szerszej modulacji mocy palnika. Obecnie w kotłach Buderus minimalna moc kotła zaczyna się od 2kW a zakres pracy wynosi od 12% do 100%. Pozwala to na idealne dopasowanie się mocy kotła do warunków zewnętrznych oraz gwarantuje niższe spalanie paliwa gazowego w całym sezonie grzewczym.

Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania.

Pozdrawiam

Konsultant Buderus