babarek 08.02.2018 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Ja także mam instalację oparta na grzejnikach. To pierwszy sezon kiedy mieszkam wiec sporo obserwuję, ustawiam. W tym sezonie kocioł najwięcej na zasilaniu miał ok. 40 *C. Temp. zadaną ustawiłem na 21 *C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emb 29.07.2018 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Firma, która mi wstępnie wyceniała koszty, podała widełki między 11 a 13 tysięcy za kompleksową robociznę i materiały: kocioł gazowy kondensacyjny dwufunkcyjny, cała instalacja, 6 grzejników w tym 3 większe, 3 mniejsze , plus demontaż CO węglowegodom około 60 m2, jest już doprowadzony gaz Szacunkowa cena chyba w normie, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 30.07.2018 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Zależy jaki kocioł Ci wycenili. Widełki cenowe w kotłach kondensacyjnych są duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emb 01.08.2018 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Cena samego kotła około 6 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 30.08.2018 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Witam, Jeżeli jest Pan zdecydowany na wybór sprawdzonego gazowego kotła kondensacyjnego, zachęcam do sprawdzenia oferty kotłów z rodziny Logamax marki Buderus. Nasze kotły posiadają szeroki zakres modulacji mocy palnika w zakresie 12-100% oraz łatwy w obsłudze zintegrowany panel sterowania z ekranem LCD. Przy wyborze producenta kotła kondensacyjnego należy również mieć na uwadze jego renomę oraz sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis. Autoryzowani Instalatorzy marki Buderus gwarantują dobór i montaż kotła, przeprowadzenie pierwszego uruchomienia oraz w przyszłości pomagają przy wykonaniu okresowych przeglądów technicznych i ewentualnych napraw po okresie gwarancyjnym. Wszystkie czynności serwisowe wykonywane są do 24 godzin od zgłoszenia. W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o naszych kotłach gazowych zachęcam do odwiedzenia strony internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/kotly-gazowe/ Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 06.01.2019 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Witam, Nasze kotły posiadają szeroki zakres modulacji mocy palnika w zakresie 12-100% . Przy wyborze producenta kotła kondensacyjnego należy również mieć na uwadze jego renomę oraz sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis Podpisuję się też pod tymi stwierdzeniami. Nim zainstalowałem piec gazowy, to dzielnie mi służył niebieski piec węglowy mający w swej nazwie "Logano". Mam piec innej firmy, który wybrałem ze względu renomę, serwis, a wybór padł na taki kocioł, który pracuje z mocą 3 kW do 24 kW. Pamiętam, że jeszcze kilka lat temu to piec o mocy od 4 kW z tej firmy był tylko na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 07.01.2019 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 a wybór padł na taki kocioł, który pracuje z mocą 3 kW do 24 kW. Pamiętam, że jeszcze kilka lat temu to piec o mocy od 4 kW z tej firmy był tylko na zamówienie. Jeśli masz na myśli Buderusa to Np mam piec z 2014 roku i ma 3,2kW minimalnej i to zwykły model GB072. Nic nie trzeba było zamawiać a to już prawie pięć lat. A już wtedy był topowy model GB162 który modulował od jeszcze mniejszej mocu A jak na dziś kupiłeś kocioł który startuje od 3kw, jest to raczeej przeciętny wynik bo Buderus model GB062 V2 startuje od 2.2kW https://www.buderus.com/pl/media/country_pool/professionals/karty-katalogowe/karty-katalogowe/buderus_logamax_plus_gb062-24kv2-2.pdf https://www.buderus.com/pl/pl/profesjonalisci/pomoce-projektowe/karty-katalogowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 25.01.2019 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Witam, Ze względu na występowanie coraz częściej budynków o niższym zapotrzebowaniu na energię cieplną, producenci kotłów dostosowali się do tego trendu poprzez wprowadzenie do swojej oferty kotłów o szerszej modulacji mocy palnika. Obecnie w kotłach Buderus minimalna moc kotła zaczyna się od 2kW a zakres pracy wynosi od 12% do 100%. Pozwala to na idealne dopasowanie się mocy kotła do warunków zewnętrznych oraz gwarantuje niższe spalanie paliwa gazowego w całym sezonie grzewczym. Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania. Pozdrawiam ________________________________ Konsultant Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts