malwinkakubus 08.01.2018 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 witam postawiłem przedścianke na poddaszu - uw do posadzki u góry grzybkami do więźby przymocowane... w środku wełna 10 cm w profilach cw co 60 cm, od strony pomieszczeń płyta gk i teraz mam pytanko czym ,,obić" ścianke od strony zewnętrznej czyli od strony nieużytkowanego strychu... 1. czy można to obić płytą wiółrową 2cm ? 2. do czego to przykręcić - do uw czy cw ? 3. jakaś szczelina dyletacyjna na połączeniach jest potrzebna? 4. dodatkowo ta płyte chciałem ocieplić - wkrętami to do płyty przykręcić ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 11.01.2018 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Chyba łatwiej byłoby zrobić te profile głębiej i wykonać drugą warstwę ocieplenia od wewnątrz - przykład na zdjęciach. Możesz dokręcić od zewnątrz płytę wiórową do pionowych słupków CW, bez pustki powietrznej jeżeli zostanie przykrytą dodatkowym ociepleniem. Gdy płyta nie będzie już ocieplana z zewnątrz należy wykonać szczelinę od strony wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts