pako_256 08.01.2018 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Witam jaki kocioł na pellet polecacie narazie myślę naD Witkowski biovert lub tekla jakie są wasze doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 16.01.2018 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 a rodzaj pelletu macie wybrany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pako_256 21.01.2018 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 a rodzaj pelletu macie wybrany?? Rodzaj w jakim sensie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 21.01.2018 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 zdecyduj się jaki kocioł chcesz porównywać, tutaj juz chcesz inne http://forum.muratordom.pl/showthread.php?343881-Kocio%C5%82-na-pellet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 22.01.2018 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 pellet z jakich drzew?? Jakiego producenta pelletu bierzecie pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 27.01.2018 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 (edytowane) pellet z jakich drzew?? Pellet się robi nie z drzewa, tylko z drewna. Ja mam taki kocioł: kocioł-Granpal-firmy-polimet a rodzaj pelletu macie wybrany?? Ten kocioł spala każdy pellet. Obecnie palę najpodlejszym pelletem jakim paliłem 500 zł/tona. Podły ponieważ ma masę popiołu i do tego robi się spiek w palenisku, który trzeba wyciągać nawet co kilka godzin (przy pracy na 100% mocy) Edytowane 28 Stycznia 2018 przez panfotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 28.01.2018 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Pellet się robi nie z drzewa, tylko z drewna. Bez urazy , pellet robi się z odpadu poprodukcyjnego jakim jest trocina Edytowane 28 Stycznia 2018 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 28.01.2018 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Bez urazy , pellet robi się z odpadu poprodukcyjnego jakim jest trocina...Bez urazy, trociny też są robione z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyz365 04.02.2018 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Witam wszystkich serdecznie , jako że jestem nowym forumowiczem prosze o wyrozumiałość w razie popełnionych błędów z umieszczaniem posta. Drodzy koledzy ,stoje przed wymianą kotła na pelet . Z racji że wybór jest ogromny mam pewien problem z doborem mocy kotła do budynku. Może zacznę od modeli które biorę pod uwage najbardziej. kostrzewa EEI Pellets 12 - 21kW problem jaka moc kotła 12 kw czy 21kw nastepny model to witkowski ECOPELL MINI 16 kw no i kocioł sas SAS BIO EFEKT 17 kw Teraz troszke podam informacji o budynku Dom wybudowany w 1979 roku jest to połowa blizniaka ( klocek) wymiary budynku 10 m na 10 pietrowy z piwnicą powierznia budynku to około 145m2 Dom jest bez ocieplenia sciana 24cm przerwa i 12 cm suporeks, dach ocieplony styropapą 12 cm okna dwu szybowe plastiki .Bardzo bym prosił osoby z wiedzą o pomoc w doborze mocy tych kotłów które podaje faworyt moj to kostrzewa ale jaka moc 12kw czy 21? dodam że bede przeabiał centralne na miedz. Wyjscie z pieca i rozprowadzenie rur po piwnicy do trzech pionów rurą 28 mm potem piony 22mm i gaałazki do grzejników 18 mm. Bardzo prosze o pomoć.. Remont planuje zacząc juz od zakonczania sezonu grzewczego i jest czas na rozwianie wątpliwości Pozdrawiam wszystkich i z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 04.02.2018 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Weź pod uwagę jeszcze kocioł Ganpal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyz365 04.02.2018 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2018 Witaj No nie oglądałem tego kotła ,zaraz zobacze z czym to sie je, ogranicza mnie kolego mała kotłownia ,stąd moje typy małych kotłów najwiekszy problem mam z doborem mocy. Ale i tak dziekuje że przeczytałś post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narcyz365 05.02.2018 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 HM? Nikt nie pomoże z mocą kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 05.02.2018 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Spróbuj zapytać na częściej uczęszczanych wątkach. Może TU , może TAM lub w zakładce ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 05.02.2018 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Z małych kotłów zwróć uwagę jeszcze na Red Compact 18, Edilkamin Termika 15, Edilkamin Laguna P 18, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 05.02.2018 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 "Red Compact 14 - zasobnik na pelet na ok. 23 kg" ...czyli nawet dwa razy dzienni trzeba dosypywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 05.02.2018 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Nie pisałem o 14 bo ona ma 13 kW tylko o Red Compact 18 czytaj chłopie ze zrozumieniem a do tego nie możesz takiego kotła porównać do granpala bo one pracują troche w inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 05.02.2018 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Ależ wcale nie mam do ciebie pretensji (czytaj ze zrozumieniem). Dziwię się tylko jaki jest sens zastosowania tak małego zasobnika. Właśnie. Jak oceniasz te kotły w stosunku do granpala. Bo są trochę droższe, ale czy lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 05.02.2018 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Nawet nie masz co porównywać. Przy tego typu kotłach to granpal jest daleko w tyle. Granpal to stara konstrukcja a teraz duzo bardzo duzo się zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bemmek 31.05.2019 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Uwaga Uwaga Sprzedawcy w natarciu , należy pamiętać że w niektórych tematach pseudo doradzcy to 3/4 sprzedawcy dystrybutorzy i ich pomagierzy.3x należy się zastanowić zanim uwierzymy w to co nam doradzają . pako_256 Trudno wybrać dobry i tani kocioł w czasach gdy każdy kroji strzyze ile może , w palnikach które spalą każdy pellet i wyczyszczą spieki w ścisłej czołówce jest palnik VG od Kostrzewy ale jego nowe piece Mini Bio to jakaś porażka , bo palnik co wyczyści to spada do zbyt małej komory spalani/popielnika i czyczenie 2x częstrze niż powinno być w normalnym kotle.Dla mnie cośc bliskiego ideałowi to Palnik Kostrzyvy VG + jakiś kocioł z dużym popielnikiem i dużym wymiennikiem ciepła tak minimum 100Litrów.Na dzień dzisiejszy zestaw dla mnie to : Kostrzewa VG + Stalmark Eko Silver tyle że tego nikt nie sprzedaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 01.06.2019 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2019 Uwaga Uwaga Sprzedawcy w natarciu.... Z pięcioma wpisami na forum, to raczej ty wyglądasz na sprzedawcę/pomagiera niż na użytkownika konkretnego kotła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts