martakratka 09.01.2018 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Czy ktoś z Was robiąc ogrzewanie gazowe miał "puszczone" rury od gazu w podwieszanym suficie? My tak zrobiliśmy, zostawiając okienka na pomiary i niestety nie odebrano nam instalacji. Można to jakoś zakwestionować? Jeśli tak - to na jakiej podstawie? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 09.01.2018 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 A kto taki nadgorliwy obierał instalację?Ja 2 lata temu robiłem remont w mieszkaniu i nową instalację gazową puściłem nad GK zostawiając rewizje. Instalację odbierał i sprawdzał gość ze wspólnoty a później gość z PSG przed powieszeniem licznika.W nowym domu też częściowo mam schowaną instalację i nikt problemu nie widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martakratka 09.01.2018 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Takiego mamy nadgorkliwego Szanownego Pana Inżyniera.... Musimy znaleźć jakiś haczyk, żeby nie rozbierać całego sufitu w kuchni i łazience, bo te pomieszczenia mamy już wyremontowane... Zostawiliśmy Okienka na pomiary, ale Pan Inż zaczął rzucać numerami ustaw - no i nie da się przegadać... Wyjątkowo jest upierdliwy i niestety znany z tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 09.01.2018 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Par.165 Rozporządzenia w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie ust.2. Przewody instalacji gazowych w piwnicach i suterenach należy prowadzić na powierzchni ścian lub pod stropem, natomiast na pozostałych kondygnacjach nadziemnych dopuszcza się prowadzenie ich także w bruzdach osłoniętych nieuszczelnionymi ekranami lub wypełnionych - po uprzednim wykonaniu próby szczelności instalacji – łatwo usuwalną masą tynkarską, niepowodującą korozji przewodów. Wypełnianie bruzd, w których są prowadzone przewody z rur miedzianych, jest zabronione. Edytowane 9 Stycznia 2018 przez piotrek0m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts