RisingSun 09.01.2018 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Bliski jestem zakupu okien jak w tytule , (w firmie Perfect Dytrybucja w Rzeszowie) Co sądzicie o producencie PAGEN, zwłaszcza na tym profilu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 09.01.2018 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Hej, ja będę się wybierał do Pagen po wycene w tym tygodniu więc z opiniami Ci nię pomogę. Chciałem zapytać jak te okna wychodzą cenowo w porównianiu do innych firm? Robileś jakieś porównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RisingSun 09.01.2018 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Jak narazię mam wycenę: Perfect Dystrybucja (Pagen) ok 6500 pln Mariot (Oknostyl) ok 7100 pln To jesli chodzi o Schuco living MD Inne profile które sprawdzałem:Sonarol pasivline 5200pln Veka Alphaline ~7000 pln Brugmann BluEvolution 82 5900 pln Karmar MS Evolution 82 7100 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 09.01.2018 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Jak to powiedział pan z Pagena...jaka cena takie okna:-)Odbyłem długą rozmowę z tym panem i potwierdziły sie wszystkie plotki.Profil schucco to dobry profil ale wszystko da się zepsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dangemik 11.01.2018 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Hej, ja mam okna z PAGEN i nie polecam. -słabo przedmuchane okna z opiłek plastików -przewiercona na wylot rama okna.-pęknięcia zgrzewów na skrzydle okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RisingSun 13.01.2018 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Próbuje rozeznac temat od kilku tygodni... i wychodzi, że nie ma dobrego producenta okien Na każdego można znaleźć niezadowolonych klientów, ale coś trzeba wybrać Bo jak każdy ma wpadki, to "po co przepłacać" i może Sonarol ?? A co sądzicie o Ślaskiej Fabryce Okien KNS ? Biore pod uwagę okna od nich na Veka Alphaline Człowiek chce podjąć świadomą decyzje, a głupieje... Edytowane 13 Stycznia 2018 przez RisingSun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 13.01.2018 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Jeżeli się nie znasz (a nie tylko udajesz takiego by kogoś zareklamować na forum) to wybieraj pomiędzy sprawdzonymi, ogólnopolskimi producentami. Takie firmy jak Adams, Jezierski, M&S ,Oknoplast, czy Vetrex (kolejność alfabetyczna) mają pomimo setek tysięcy klientów więcej opinii pozytywnych niż "wpadek". Wolisz szukać "okazji"?Każdy producent popełnia błędy. Tak jest w każdej branży. Ważne jednak czy potrafi się do tych błędów przyznać i ponieść konsekwencje. Edytowane 13 Stycznia 2018 przez bwojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 13.01.2018 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Każdy ma wpadki tylko jedna drugiej nierówna. Kup Softline 82mm od dobrego producenta (Vetrex, Oknoplast) , zminimalizujesz możliwość jakiegoś babola. Alphaline daruj sobie, zwłaszcza od tańszych producentów jak KNS czy Vidok. Jest obciążone genetycznie czego nikt publicznie nie przyzna a ja nie rozwinę bo mnie pogryzą A Sonarol zawsze możesz kupić. Swego czasu Dobroplast był mistrzem ale na polskim rynku odszedł w niebyt i kilku walczy o tron po nim, Sonarol ma spore szanse na medal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosik86 13.01.2018 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Z oknami tak jak z autami, nie ma jednego najlepszego modelu, zależy co kto szuka. Z autami tyle prościej że wiemy czego oczekujemy i łatwiej porównać modele. Wracając do okien. Dzisiaj dostałem wycene od Pagen. Tak około 2 tyś taniej niż w okno plast. Współczynniki Uw deklarowane przez Pagen lepsze nież Oknoplast, nie wiem na ile można ufać tym deklaracjom. W cenie dodatkowa uszczelka, ciepła ramka i klamka secustic.Stylistycznie okno lepiej niż oknoplastu. Czekam jeszcze na wycene z firmy Solo, ich okna Lufthaus i wtedy podejmę decyzję. Powodzenia w podejmowaniu decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 13.01.2018 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Alphaline daruj sobie, zwłaszcza od tańszych producentów jak KNS czy Vidok. Jest obciążone genetycznie czego nikt publicznie nie przyzna a ja nie rozwinę bo mnie pogryzą Zadziwiający zbieg okoliczności, że systemodawca robi co może by nikt nie chciał produkować okien na systemach 90mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buaya 15.01.2018 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Każdy ma wpadki tylko jedna drugiej nierówna. Kup Softline 82mm od dobrego producenta (Vetrex, Oknoplast) , zminimalizujesz możliwość jakiegoś babola. Alphaline daruj sobie, zwłaszcza od tańszych producentów jak KNS czy Vidok. Jest obciążone genetycznie czego nikt publicznie nie przyzna a ja nie rozwinę bo mnie pogryzą A Sonarol zawsze możesz kupić. Swego czasu Dobroplast był mistrzem ale na polskim rynku odszedł w niebyt i kilku walczy o tron po nim, Sonarol ma spore szanse na medal Witam,a można tą Vekę sl 82 od Adamsa zestawić z profilem Deccenicka Eforte od mniejszego,ale porządnego producenta?Gdzies kiedyś komuś pisałeś,ze jeśli chodzi o sam profil to nawet z lekkim plusem dla eforte w porównaniu do Si 82.Wiadomo,ze to element składów,ale co w takim razie wybrać.Duza fabrykę z Mrągowa czy lokalnego producenta na Decennicku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.01.2018 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 W takim przypadku patrzyłbym na lokalną renomę wykonawcy. Czyli producent kontra dystrybutor firmy krajowej. O ile okna Adamsa każdy zna, to efekt końcowy będzie zależał od montażysty. Natomiast kontrkandydata w skali kraju może nie znać nikt poza jego regionem, chociaż może być dobrym, rzetelnym wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buaya 15.01.2018 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 W takim przypadku patrzyłbym na lokalną renomę wykonawcy. Czyli producent kontra dystrybutor firmy krajowej. O ile okna Adamsa każdy zna, to efekt końcowy będzie zależał od montażysty. Natomiast kontrkandydata w skali kraju może nie znać nikt poza jego regionem, chociaż może być dobrym, rzetelnym wykonawcą. Dzięki za odpowiedź.Ciezko stwierdzić fachowiec.Dwie firmy dość sporo montuje w okolicy. Tylko pytanie czy veka sl czy eforte jeśli poziom wykonania podobny,wyposazenie też.Jedynie w eforte Winkhaus Activpilot,Adams Siegenia TItabAF.A pod kątem reklamacji.Mala fabryka wyprodukuje i zakochuje.W przypadku dealera zawsze może być przepychanka pomiędzy klientem,sprzedawca,a fabryka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buaya 15.01.2018 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Dzięki za odpowiedź.Ciezko stwierdzić fachowiec.Dwie firmy dość sporo montuje w okolicy. Tylko pytanie czy veka sl czy eforte jeśli poziom wykonania podobny,wyposazenie też.Jedynie w eforte Winkhaus Activpilot,Adams Siegenia TItanAF.A pod kątem reklamacji?Mala fabryka wyprodukuje i zamontuje.W przypadku dealera zawsze może być przepychanka pomiędzy klientem,sprzedawca,a fabryka.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RisingSun 18.01.2018 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Faktycznie się nie znam, i niczego nie udaję Choć pare rzeczy się już dowiedziałem, i wśród znajomych mógłbym uchodzić za fachowca ; Nie szukam "okazji". Szukam dobrego okna,w uczciwej cenie, z solidnym montażem zgodnie ze sztuką. Odwiedziłem wiele punktów sprzedaży, różnych okien. Zdecydowałem się wybrać coś z producentów których tu wyżej wymienił IVO333 (jako tych polecanych) - "Adams, Jezierski, M&S ,Oknoplast, czy Vetrex (kolejność alfabetyczna)", i wygląda na to, że moim wyborem będzie Adams na profilu Veka 82 SL - wydaje się być najatrakcyjniejszy cenowo z w/w, a i dzisiejsza rozmowa z montażystą utwierdza mnie w tym wyborze. Wygląda na człowieka który wie co robi, i nie robi tego "za karę" Ze względu na montaż w bloku (po termomodernizacji - w tą jesień przeszedł gruntowne ocieplenie) zdecyduję się pewnie na osadzenie okien na tzw ciepłym parapecie, ale tylko pod oknem, i parapetem od strony mieszkania - pod parapetem zewnetrznym nie bedzie, bo nie chcemy niszczyć świeżo zrobionego ocieplenia. Sądzicie że takie rozwiązanie ma sens ? Czy lepiej zostać przy "klasycznym" montażu na listwie, skoro nie można zrobić pełnego "ciepłego" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 19.01.2018 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 "Ciepły parapet" w tym przypadku nie sprawdzi się (raczej nie da się go w takiej sytuacji zastosować). Można użyć "ciepłą listwę". Efekt będzie podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 19.01.2018 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 Może okazać się przy pomiarze że nie ma możliwości zastosowania listwy pod oknemCiepły parapet z racji swej wysokości z założenia odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaone 27.03.2019 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Jak to powiedział pan z Pagena...jaka cena takie okna:-)Odbyłem długą rozmowę z tym panem i potwierdziły sie wszystkie plotki.Profil schucco to dobry profil ale wszystko da się zepsuć Dokładnie. Ja mam okna z nieszczęsnej firmy Pagen i po roku czasu od montażu, po ponownym ustawianiu okien przez serwisantów tej firmy są problem z zamykanie i otwieraniem okien. Okno przesuwne w ogóle przestało działać, coś tam się złamało i firma odmawia wymiany twierdząc że ja zepsułam bo nie potrafię użytkować okna. A "złamanie" wspomnianej części nastąpiło dwa dni po serwisie tego okna przez speca Pagen... Odradzam firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts