Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja łazienki - pomocy!

parabola

Recommended Posts

Witajcie,

Potrzebuję świeżego spojrzenia na kwestię głównej łazienki w domu. Pomieszczenie jest dość duże, ale mnie trudno wyjść poza schematy.

76580b930c73c80dmed.png

Chciałabym żeby w łazience była wanna (bez oddzielnego prysznica, wystarczy mi parawan nawannowy). Od początku marzył mi się salon kąpielowy, a nie ciasna łazieneczka jaką miałam, mieszkając w bloku, więc pralka i suszarka miały być w innym pomieszczeniu, ale życie zweryfikowało ten pomysł - nie daję rady targać ciężkiego prania góra-dół po schodach :( Dlatego w moim "salonie kąpielowym" muszą niestety stanąć te dwa sprzęty. Planuję, że będą w zabudowie takiej, jak umywalka, więc może nie będą się mocno rzucać w oczy... Nie wiem jak rozwiążę kwestię*suszenia prania, którego nie da się*włożyć do suszarki, bo na pewno nie chciałabym sznurków nad wanną :eek:

Podsumowując, potrzebuję:

- wannę, najchętniej prostokątną, bo wydaje mi się, że najłatwiej ją umyć (wszędzie się sięga), o długości nie mniejszej niż 160 cm (mąż jest wysoki, ale jednocześnie zależy mi też, żeby nie była zbyt duża, ze względu na zużycie wody).

- pralkę 60x65

- suszarkę 60x65

Sprzęty już mam, one są jednej firmy i ewentualnie można by je postawić jeden na drugim, ale jeśli się da, to wolałabym tego uniknąć, bo drzwiczki otwierają się*w przeciwne strony, a do tego dzieci nie będą sięgać do suszarki.

Na razie wymyśliłam dwa układy:

310794490e7311ff.png

d5cec4fb92d632b3med.png

Ciekawa jestem Waszych uwag i pomysłów. Wszelkie pomysły i komentarze mile widziane!!! :)

• 4 weeks później...

Proponujemy takie rozwiązanie jak poniżej. Nie trzeba pomniejszać łazienki o grubość kafli, Farba Kuchnia-łazienka jest wystarczającym zabezpieczeniem. Ceramikę na ścianie proponujemy tylko na podłodze, obudowie stelaża do wc i w okolicy wanny. Pozostałe ściany wystarczy pomalować. Nad blatem z umywalką i zabudową (szafki wiszące) proponujemy oświetlone lustro na całej powierzchni ściany, to powiększy optycznie wnętrze i nada mu klimat.

31-01-18-p1-9-1.jpg

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka