parabola 09.01.2018 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Witajcie, Potrzebuję świeżego spojrzenia na kwestię głównej łazienki w domu. Pomieszczenie jest dość duże, ale mnie trudno wyjść poza schematy. Chciałabym żeby w łazience była wanna (bez oddzielnego prysznica, wystarczy mi parawan nawannowy). Od początku marzył mi się salon kąpielowy, a nie ciasna łazieneczka jaką miałam, mieszkając w bloku, więc pralka i suszarka miały być w innym pomieszczeniu, ale życie zweryfikowało ten pomysł - nie daję rady targać ciężkiego prania góra-dół po schodach Dlatego w moim "salonie kąpielowym" muszą niestety stanąć te dwa sprzęty. Planuję, że będą w zabudowie takiej, jak umywalka, więc może nie będą się mocno rzucać w oczy... Nie wiem jak rozwiążę kwestię*suszenia prania, którego nie da się*włożyć do suszarki, bo na pewno nie chciałabym sznurków nad wanną Podsumowując, potrzebuję: - wannę, najchętniej prostokątną, bo wydaje mi się, że najłatwiej ją umyć (wszędzie się sięga), o długości nie mniejszej niż 160 cm (mąż jest wysoki, ale jednocześnie zależy mi też, żeby nie była zbyt duża, ze względu na zużycie wody). - pralkę 60x65 - suszarkę 60x65 Sprzęty już mam, one są jednej firmy i ewentualnie można by je postawić jeden na drugim, ale jeśli się da, to wolałabym tego uniknąć, bo drzwiczki otwierają się*w przeciwne strony, a do tego dzieci nie będą sięgać do suszarki. Na razie wymyśliłam dwa układy: Ciekawa jestem Waszych uwag i pomysłów. Wszelkie pomysły i komentarze mile widziane!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.01.2018 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Proponujemy takie rozwiązanie jak poniżej. Nie trzeba pomniejszać łazienki o grubość kafli, Farba Kuchnia-łazienka jest wystarczającym zabezpieczeniem. Ceramikę na ścianie proponujemy tylko na podłodze, obudowie stelaża do wc i w okolicy wanny. Pozostałe ściany wystarczy pomalować. Nad blatem z umywalką i zabudową (szafki wiszące) proponujemy oświetlone lustro na całej powierzchni ściany, to powiększy optycznie wnętrze i nada mu klimat. Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts