galileo87 09.01.2018 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Witam, Mam taki problem. Ddachówka jest położona, lecz by ją położyć musiałem ocieplić ściany przy kaferku oraz wykuszu aby dachówka znalazła się już na ostatecznym miejscu. Ocieplenie, jako całość będzie robione dopiero w czerwcu, pytanie, w jaki sposób zabezpieczyć ten szary styropian do czerwca? Czy normalnie kłaść klej i siatkę? wolałbym aby zostało zrobione wszystko za 1 razem więc pomyślałem, że ten styropian dałoby się pomalować na biało jakąś farbą, by się tak nie nagrzewał, co myślicie? Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAST 10.01.2018 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Witam,Nie sądzę aby pomalowanie styropianu farbą było skuteczne i korzystne później przy instalacji warstwy zbrojonej. Łatwiej było by wykonac jednak w tym miejscu warstwę zbrojącą a potem połączyć ją z całością po przyklejeniu styropianu na całej powierzchni. Mimo wszystko proponuję abyś zapytał przedstawiciela producenta w jaki sposób możesz to zabezpieczyć. Pamiętaj, że styropian i farba to zupełnie różne produkty, które pracują inaczej co może bezpośrednio prowadzić do pojawiania się rys skurczowych a finalnie łuszczenia farby. PozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 10.01.2018 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 A gdybyś zakrył to plandeką? Ja bym tak zrobił i po zimie odkryć i kleić dalej styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galileo87 10.01.2018 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 myślałem o plandece lecz najpierw chciałem sprawdzić czy ktoś ma jakiś lepszy pomysł. jeżeli chodzi o nakładanie siatki i kleju wolałbym tego nie robić gdyż później nie będzie już możliwości wyrównania tej powierzchni w stosunku do reszty styropianu gdyby pojawiły się jakieś różnice (np. w ilości nałożonego kleju), chociaż może przesadzam teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 22.01.2018 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 myślałem o plandece lecz najpierw chciałem sprawdzić czy ktoś ma jakiś lepszy pomysł. jeżeli chodzi o nakładanie siatki i kleju wolałbym tego nie robić gdyż później nie będzie już możliwości wyrównania tej powierzchni w stosunku do reszty styropianu gdyby pojawiły się jakieś różnice (np. w ilości nałożonego kleju), chociaż może przesadzam teraz Nie trzeba żadnego pomysłu bo nic mu nie będzie - sprawdzone w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galileo87 23.01.2018 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Nie trzeba żadnego pomysłu bo nic mu nie będzie - sprawdzone w praktyce. @Sacha mówisz, że szaremu styropianowi nic się nie stanie? Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 25.01.2018 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 @Sacha mówisz, że szaremu styropianowi nic się nie stanie? Damian 5 lat u mnie leży pod gołym niebem pozostałość po ociepleniu i nie widzę aby ucierpiał /szary Austrotherm/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galileo87 26.01.2018 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 świetnie, dzięki za infoto u mnie przez 4 miesiące tym bardziej nic się nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts